Wpis z mikrobloga

Moj niebieski pakuje na silce. Jest w trybie na mase ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tucze go jak prosie, ale waga stoi w miejscu (teraz wazy 78 kg). Chodzimy na silke 5 dni w tyg. Jego dieta to glownie wolowina, kasze, ryz, jajka, nabial. Bierze kreatyne i aminokwasy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Liczyl sobie kalorie, bialko, tluszcze i wegle, i dobijalismy do 3k kalorii, tluszcze i bialka mial przekroczone, a wegli przewaznie nie dobijal. Co robic, zeby przybral przynajmniej te 2 kg do 80? #mikrokoksy
  • 26
@carisma: to, że raz sobie policzył ile ma kcal nie znaczy, że zawsze je 3k kcal. Po pierwsze to musi codziennie kontrolować kcal i makro a nie "je dużo i raz sobie policzy". Po drugie 3kcal to ja redukuje. I jeszcze jedno zdrowe jedzenie jest duże objętościowo i się wydaje, że się dużo je a się okazuje, że ten głupi kurczak i ryż to ma mniej kcal niż jakiś baton.
@carisma: no bo to głupota aby z dnia na dzień zacząć więcej jeść. Niech chłop ćwiczy, nakręca swój metabolizm, zwiększa porcje to się i nauczy 10tys kcal jeść dziennie i jeszcze głodny będzie. To tak jakbyś anorektyczce kazała wiadro ryżu zjeść. Nie wszystko od razu.
@carisma: zawsze może dorzucić wrzucić jakąś czekoladę, tabliczkę zje na pewno a to już +500 kcal :D Albo ryż z jogurtem owocowym, omlet z owocami, serkiem homogenizowanym i bitą śmietaną jak lubi(w #!$%@? cukru no ale tym bym się tak strasznie nie przejmowal), generalnie na słodko będzie mu łatwiej zjeść więcej - mi pomoglo
@carisma: Niech posypuje wszystko cukrem i wyjdzie na to samo. Nie ma nic głupszego niż odżywki typu "bulk".

Jeżeli chłop ma problem z przyjęciem 3kcal to niech przejdzie na tłuszczówkę, same 100g kabanosów to prawie 600 kcal. Troche orzechów, wołowinka, jajka, awokado i nawet nie wiesz kiedy a dobijasz do 4k.
@carisma: 3000 kcal to nie jest dużo, niektórzy tyle jedzą na początku redukcji. Ciśnijcie stopniowo nawet do 5000 kcal aż ruszy. Ja ważę 70kg i muszę jeść ponad 4000 żeby waga ruszyła.
Jeżeli chłop ma problem z przyjęciem 3kcal to niech przejdzie na tłuszczówkę (...) nawet nie wiesz kiedy a dobijasz do 4k.

@MirkobIog: Jestem na wysokich tłuszczach i zawsze mam problem z dobiciem do 3 tys kcal, jeśli się nie pilnuję;)