Jest tu jakiś #pcmasterrace który mi powie czy warto (a jeśli tak to jak to zrobić, może być nawet link z napisaną przejrzyście instrukcją bo ja nie mogłem znaleźć) wgrywać bios wykrywający rx480 jako rx580? Czytałem na necie że trzeba sflashować bios, ale nie mam pojęcia jak i czy warto. Na płycie mam dualbios więc w przypadku fiaska jestem teoretycznie bezpieczny.
@justkilling Musisz sam sobie na to pytanie odpowiedzieć. Zyskujesz pare fpsow i nizsze zuzycie energii w idle. Moim zdaniem nie warto. Od kogo masz karte bo moze ci chlodzenie nie wyrobic?
@justkilling: czy warto to już kwestia czy ci naprawdę na tym zależy/ jest potrzebne. Czasem to wymóg, czasem fanaberia. Anyways wygląda to tak, że na pendriva wgrywasz dostarczone przez producenta płyty pliki (czyli flash plus ew. jakieś dodatki), robisz reset kompa i w momencie, jak ci wyskoczy okno POST molestujesz klawisz opisany jako "BIOS flash, QFlash" czy znów- jak sobie producent płyty wymyślił. Nowsze płyty mogą to mieć zamiast na POST
Na płycie mam dualbios więc w przypadku fiaska jestem teoretycznie bezpieczny.
Nowsze płyty mogą to mieć zamiast na POST
i skąd dorwać pliki i jak to wgrać?
@kaganiec_oswiaty: ciebie też pytam w takim razie bo może karte (pewnie tak) robi się inaczej
Komentarz usunięty przez autora Wpisu