Wpis z mikrobloga

Jak czytam te wszystkie żale na ścięgna i włókna w #!$%@? schabie czy filetach z piersi z kurczaka, to mam przed oczami typowego moderatora wykopu tylko nie przed komputerem, a przed patelnią.

Serio #!$%@?? Dłubanie w mięsie i wycinanie tego wszystkiego, zanim zacznie się to obrabiać? Przecież czas poświęcony na wygrzebywania każdego #!$%@? kawałka ścięgna czy tłuszczu można poświęcić na naukę odpowiedniej obróbki mięsa.

Bo wiecie co? Przy odpowiedniej obróbce nikt tych ścięgien czy tłuszczyku nie wyczuje.

#!$%@?, powycinajcie se tłuszczyk czy ścięgna z antrykotu wołowego. Zanim to jednak zrobicie, dajcie znać, żebym mógł przyjechać i powystrzelać po pyskach.

Wam kury szczać prowadzać, nie obiady robić, ja #!$%@?ę.

#gotujzwykopem
S.....x - Jak czytam te wszystkie żale na ścięgna i włókna w #!$%@? schabie czy filet...

źródło: comment_egrdQO8CBkqrPQUXAAM1u7PD2rYQmJ3w.jpg

Pobierz
  • 65
  • Odpowiedz
@Slonx: Nie kupiłbym takiego kawałka antrykotu jak na zdjęciu zawsze oglądam i wybieram w lidlu/biedrze czy nie wyglądają źle co najwyżej jak na krawędzi ma tłuszczyk to wezmę ale nie wycinam ( ͡° ͜ʖ ͡°) Płace za mięso a nie tłuszcz xD
  • Odpowiedz
@Slonx: To ja dodam tylko że z naukowe punktu widzenia przyprawy czyli generalizując smak rozpuszcza się i przechowuje w tłuszczach. Pozbywając się tłuszczu pozbywamy się smaku. Odpowiednia obróbka termiczna mięsa jest tutaj kluczowa oczywiście.
  • Odpowiedz
@MojHonorToWiernosc:

zawsze ich się pozbywam czyli praktycznie większości, zajmuję mi to chwilę i nie zamierzam z tego rezygnować bo tak zostałem nauczony


No to wiem, dlaczego się ich pozbywasz, ale zastanawiałeś się, po co się ich pozbywasz?
  • Odpowiedz
Serio #!$%@?? Dłubanie w mięsie i wycinanie tego wszystkiego, zanim zacznie się to obrabiać? Przecież czas poświęcony na wygrzebywania każdego #!$%@? kawałka ścięgna czy tłuszczu można poświęcić na naukę odpowiedniej obróbki mięsa


@Slonx: Ale co ci przeszkadza, że ktoś tak robi?
  • Odpowiedz