Aktywne Wpisy
ATAT-2 +77
Dla niektórych ten wpis będzie oczywistością ale innym może da do myślenia.
Wykopki - trzymajcie część oszczędności w gotówce.
Moja sytuacja sprzed kilku dni gdy rozliczenie za duży etap budowy przyszło szybciej niż planowałem i musiałem wyczarować 60k na drugi dzień.
Mając podobne doświadczenia tylko z dalekiej z przeszłości uznałem, że to nic trudnego. Wsiadłem w auto i pojechałem do bankomatu z zamiarem zrobienia kilku transakcji po 9k.
Pierwszy bank i zonk
Wykopki - trzymajcie część oszczędności w gotówce.
Moja sytuacja sprzed kilku dni gdy rozliczenie za duży etap budowy przyszło szybciej niż planowałem i musiałem wyczarować 60k na drugi dzień.
Mając podobne doświadczenia tylko z dalekiej z przeszłości uznałem, że to nic trudnego. Wsiadłem w auto i pojechałem do bankomatu z zamiarem zrobienia kilku transakcji po 9k.
Pierwszy bank i zonk
![ATAT-2 - Dla niektórych ten wpis będzie oczywistością ale innym może da do myślenia. ...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/71a0ca0fbbc9d77b1daa2af02d1c99fb0cf424bf3dd6439c973aa6723bdff347,w150.png?author=ATAT-2&auth=dc10a77f3eaf703663e3ec19c133288b)
źródło: Screenshot 2024-05-31 at 09.35.03
Pobierz![uncle_freddie](https://wykop.pl/cdn/c0834752/22abe8fe39292ac771739f876ff3baa573f1f4983c8a33f6dcfcd32feb4563aa,q60.jpg)
uncle_freddie +471
Polacy po prostu kochają stare auta, niskie zarobki i życie na wiecznym wynajmie (w mikro klitkach) odc. 624163172
#nieruchomosci #gazetawyborcza #krakow
#nieruchomosci #gazetawyborcza #krakow
![uncle_freddie - Polacy po prostu kochają stare auta, niskie zarobki i życie na wieczn...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/ccf9e28d008b20ea4f69c762c0d1df1e6272b56ee5b9f2767c712e6ccee503f7,w150.jpg)
źródło: Mieszkanianawlasnosconlyfurrenierzy
Pobierz
Serio #!$%@?? Dłubanie w mięsie i wycinanie tego wszystkiego, zanim zacznie się to obrabiać? Przecież czas poświęcony na wygrzebywania każdego #!$%@? kawałka ścięgna czy tłuszczu można poświęcić na naukę odpowiedniej obróbki mięsa.
Bo wiecie co? Przy odpowiedniej obróbce nikt tych ścięgien czy tłuszczyku nie wyczuje.
#!$%@?, powycinajcie se tłuszczyk czy ścięgna z antrykotu wołowego. Zanim to jednak zrobicie, dajcie znać, żebym mógł przyjechać i powystrzelać po pyskach.
Wam kury szczać prowadzać, nie obiady robić, ja #!$%@?ę.
#gotujzwykopem
źródło: comment_egrdQO8CBkqrPQUXAAM1u7PD2rYQmJ3w.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
http://www.thekitchn.com/the-best-ground-beef-for-burgers-ingredient-intelligence-220133
Zgodnie z tym wpisem a także radami wszystkich możliwych szefów kuchni mięso powinno mieć około 18-20% czyściutkiego tłuszczu - często dodaje się go ( smalec wołowy ) bo mięso jest za chude.
Od zawsze robili cię w balona.
No to wiem, dlaczego się ich pozbywasz, ale zastanawiałeś się, po co się ich pozbywasz?
@wglowiesieniemiesci: @OliverQueen: http://www.wykop.pl/wpis/23659563 tam jacyś podludzie się tasują nad wycinaniem czego się da z mięsa
@Slonx: Ale co ci przeszkadza, że ktoś tak robi?