Wpis z mikrobloga

Znalazłem najgenialeniszją aplikacje na Androida ever: Automate.

Używałem już kilku aplikacji do automatyzacji jak Llama czy Tasker ale powyższa bije wszystkie na głowę. Nie dość, że kosztuje 5zł mniej od Taskera to w standardzie oferuje tyle ile Tasker z połową swoich płatnych pluginów (a pluginy Taskera też obsługuje). Profile tworzymy za pomocą bardzo przejrzystych diagramów zamiast tysięcy eventów i tasków jak w Taskerze. Bez problemu można wyklikać nawet bardzo skomplikowane zadania których stworzenie w Taskerze byłoby prawie niemożliwe.

Kilka dni temu wyklinałem sobie w Automate obsługę dodatkowych komend do Google Now i głosowe czytanie wiadomości z różnych komunikatorów. Udało mi się nawet zrobić komendę Google Now do pisania do dowolnych osób przez Messengera (gdzie Android Auto pozwala jedynie odpisywać gdy ktoś do nas napisze a i tak nie działa to po polsku). Zajebista sprawa gdy jadę samochodem ()

Polecam, InnyKtosek.

#android #aplikacje
InnyKtosek - Znalazłem najgenialeniszją aplikacje na Androida ever: Automate.

Używ...

źródło: comment_umqnh8L213i1pt3Gw5A2aTwtAk9C5GWp.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@InnyKtosek Taa, jasne.
Po pierwsze Tasker nie ma swoich pluginów, bo to są aplikacje osób trzecich, tak że nie wprowadzaj w błąd.

Już była tutaj osoba, która używała automate, ale miała problem z powiadomieniami, bo zamiast się odświeżać, to się powielały, tak że rzeczywiście bije na głowę Taskera. :]

Nie wiem o jakich skomplikowanych profilach piszesz, które są niemożliwe na taskerze, bo nie podałeś przykładów, więc mogę powiedzieć jedynie, że piszesz
  • Odpowiedz
@Volki:

Po pierwsze Tasker nie ma swoich pluginów, bo to są aplikacje osób trzecich, tak że nie wprowadzaj w błąd.

A jakie to ma znaczenie kto je stworzył? To są pluginy które są pisane wyłącznie dla Taskera aby dodać rzeczy, których nie ma. Połowa z tych pluginów w Automatorze jest niepotrzebna bo ma te rzeczy wbudowane (AutoNotifications, AutoInput, AutoVoice np.).

Już była tutaj osoba, która używała automate, ale miała problem z powiadomieniami, bo zamiast powielać, to odświeżały się, tak że rzeczywiście bije na głowę
InnyKtosek - @Volki: 
 Po pierwsze Tasker nie ma swoich pluginów, bo to są aplikacje ...

źródło: comment_LscSJ7EQiytwbJJyyvRLHcB6fsSToAiQ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@InnyKtosek Ogólnie przestałem cię czytać kiedy napisałeś, że jesteś programistą i jakie ty nie robisz sobie skomplikowane profile, bo to jest tak jakbyś sobie przypisywał autorytet i dawał +50 do wiarygodności. No faktycznie, po tych słowach to nawet nie ma sensu dyskutować, bo ty przecież jesteś programistą i wiesz lepiej.

Z twojego całego wywodu można jedynie wywnioskować, że jednak Tasker potrafi, że coś ci się wydaje, a i Tasker ma coś
  • Odpowiedz
@Volki:

Ogólnie przestałem cię czytać kiedy napisałeś, że jesteś programistą i jakie ty nie robisz sobie skomplikowane profile, bo to jest tak jakbyś sobie przypisywał autorytet i dawał +50 do wiarygodności. No faktycznie, po tych słowach to nawet nie ma sensu dyskutować, bo ty przecież jesteś programistą i wiesz lepiej.

No sorry, wyjeżdżasz mi to z lekko chamskim argumentem "Wg mnie Tasker jest dla ciebie za trudny" ale jesteś wielce oburzony, że pozwoliłem sobie zasugerować, że ogarniam trudniejsze rzeczy niż apka do automatyzacji tasków. Idź spinać dupę gdzie indziej. Odpisałem Ci rzeczowo na Twoje argumenty a dostaje w odpowiedzi wycieczki osobiste.
  • Odpowiedz