Aktywne Wpisy

ZenujacaDoomerka +90
Powiem szczerze że wstydzę się mówić na terapii ostatnio o wielu rzeczach. Jak mam przed dorosłymi ludźmi opowiadać o tym, że śpię z pluszakami i chce być głaskana,chwalona i zaopiekowana? Przecież oni sobie pomyślą, że mam nieźle pod kopułą xd
#gownowpis
#gownowpis

diabeu255 +13
Ktoś w pracy podkrada mi z mojej szafki sól.
Robi to często bo opakowanie znika w szybkim tempie i mnie już to trochę #!$%@? bo niedawno kupiłem nowe.
Czego do tej soli dosypać by oduczyć delikwenta sięgania po nieswoje? Myślałem o proszku do prania ale chętnie zobaczę inne propozycje.
#pracbaza #zlodzieje #zemsta
Robi to często bo opakowanie znika w szybkim tempie i mnie już to trochę #!$%@? bo niedawno kupiłem nowe.
Czego do tej soli dosypać by oduczyć delikwenta sięgania po nieswoje? Myślałem o proszku do prania ale chętnie zobaczę inne propozycje.
#pracbaza #zlodzieje #zemsta

wykop: dodaj znalezisko, komentarz, wykop, zakop koniec
twitter: tagi, komentarze, wpisy, retweet koniec
facebook: dodaj znajomego, dodaj komentarz, zdjecie, koniec
itd itd zrobić tak jakby framework pod to i taką jedną stronę to można w dzień-dwa zrobić
ma to sens? #webdev #opensource
@KwadratowyPomidor2: żeby naprawdę mógł pomóc, to ten framework musiałby out-of-the-box dosyć inteligentnie obsługiwać różne modele danych, wystawiać dla niech resta, no i koniecznie ograniczać do nich dostęp wg ról użytkowników...
no i oczywiście cały badziew z wszelakich innych frameworków webowych: orm, mvc, logowanie/rejestracja, wsparcie dla współczesnych bibliotek frontendowych, itd. itp.
no w takim #php to myślałem że jakby ktoś robił np klon ebaya to deklaruje baze coś w stylu ORM ale w bardzo uproszczonym stylu
$photos = new Dataset();
$photos->addProperty("url", "char");
$listing = new Dataset();
$listing->addProperty("title", "char");
$listing->addProperty("description", "text");
$listing->addProperty("photos", $photos); // photo_id bedzie automatyczne
$listing->requireAuthor(true); // automatycznie
$app->registerDataset($listing, 0); // 0 to wersja
nie jaest to łatwa sprawa, ale
ja myślę o 100% "nazistowskiej" aplikacji, jeden centralny serwer, ludzie pisza kod, wszystko od grafiki po różne opcje pod jedno kopyto ( ͡º ͜ʖ͡º)