Aktywne Wpisy
teslamodels +80
Mój największy życiowy sukces to brak gówniaków.
31 lat zaraz idę spać i bez problemów pośpie do 14.
Żadnego gówniaka nie będę musiał zawieść do szkoły.
Do tego brak kobiety i zbędnego #!$%@?.
Dużo tu osób które chcą być w związku, ale biorąc pod uwagę plusy i minusy przeważają minusy.
Dobra dosyć #!$%@? pora spać bez problemów
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°
31 lat zaraz idę spać i bez problemów pośpie do 14.
Żadnego gówniaka nie będę musiał zawieść do szkoły.
Do tego brak kobiety i zbędnego #!$%@?.
Dużo tu osób które chcą być w związku, ale biorąc pod uwagę plusy i minusy przeważają minusy.
Dobra dosyć #!$%@? pora spać bez problemów
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°
czarna-malwa +14
To wynik znacznie lepszy dla Erdogana, niż w samej Turcji.
Ja jebię, Europa swoimi wartościami radykalizuje muzułmanów znacznie bardziej niż Bractwo Muzułmańskie bardzo aktywnie działajace w Anatolii XDDDDDD
##!$%@? #turcja #bliskiwschod #bekazlewactwa #europa
A skąd wiesz, że to nie jest wynik np. tego, że emigrujacy Turcy od początku nie są reprezentatywą częścią społeczeństwa (proporcja płci itp.) albo tego, że ze względu na sposób głosowania za granicą głosowali bardziej zmotywowani Turcy.
@KnightNostalgia: twierdzisz, że większą motywacją do głosowania kierują się osoby których zmiany wprowadzone przez to głosowanie nie dotyczy, niż osoby, których całe życie zależy od tegoż głosowania?
@KnightNostalgia: a czy twierdzisz, że płeć wpływa na preferencję odnośnie formy rządów i stronnictwo polityczne danej partii?
@KnightNostalgia: musiałbyś takie coś najpierw udowodnić, bo to co myślisz na podstawie tradycyjno-stereotypowego postrzegania płci ma zerową wartość naukową.
@arczer: nie zapominaj o zachodnich wartościach, bo najwyraźniej ci co żyją w krajach, w których prawo ustanawia się na ich podstawie, mają do tych wartości gorszy stosunek niż ci, co żyją w państwie, które nigdy ich nie doświadczyło.
Bynajmniej, ja szukam możliwych wyjaśnień.
Natomiast Ty stwierdzasz, że znasz odpowiedź (pewnie zapomniałeś o dodaniu linków do tych badań).
@KnightNostalgia: w nauce uznaje się względną równość kobiet i mężczyzn, dlatego zazwyczaj uważa się, że do większości spraw podchodzą podobnie, a jeśli coś trzeba udowodnić, to różnice u płci a nie równość.
Czyli jeśli nie ma dowodów na to, że kobiety głosują jakoś szczególnie inaczej niż mężcyźni, to przyjmuje się, że głosują bardzo podobnie.
@KnightNostalgia: do czego źródła? Do tego, że udowadniać trzeba ekstrema i teorie rewolucyjne, czy do tego, że nauka uznaje kobiety i mężczyzn za podobnych, z racji przynależności do tego samego gatunku?
No jak na mój nos należałoby nie przyjmować żadnego z tych stanowisk, natomiast Ty twierdzisz co innego, więc jakiś link do Wikipedii by się przydał, bo to całkiem egzotyczna idea dla mnie.
Jak dla mnie wypadałoby
@KnightNostalgia: to jest obserwacja, a nie badania.
To, że księżyc nie jest zbudowany z ogromnej kulki sera, też trzeba udowadniać? Dopóki nie ma badania na jakiś temat, uznaje się za prawdziwe najprostsze możliwe wytłumaczenie.
nie
@KnightNostalgia: czemu kłamiesz?