Aktywne Wpisy

FrankForsyth +27
Ja to tutaj zostawię. To nie fejk. Esej Majster Tuska (✌ ゚ ∀ ゚)☞
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
wfyokyga +488
Jedna z najbardziej w-----------h rzeczy w internecie, wszędzie się rejestruj bo ci k---a nic nie pokaże. Chcesz tylko na chwilę to nieeee, załóż konto. To największego guwna trzeba się rejestrować, w-----a mnie to
źródło: temp_file530163381275777367
Pobierz

1999 - 64 066
2000 - 45 030
2001 - 19 225
2002 - ok 4 tyś
2007 - ok.300
Z tego wynika, że mimo iż był oferowany na polskim rynku 9 lat(grudzień 1998-grudzień 2007) to prawie wszystkie Matizy na naszych drogach są z roczników 1999 i 2000. A takich z znaczkiem FSO jak poniżej(roczniki 2004-2007) nie ma prawie w ogóle. Żaden inny samochód nie zaliczył takiego ostrego zjazdu w popularności w przeciągu kilku lat, w dodatku startując tak dobrze.
I nie mówicie, że dlatego, że był badziewny, bo np. Seicento w sumie też było a radziło sobie w tych latach dużo lepiej, nie zaliczyło takiego spadku.
#matiz #daewoo #samochody
źródło: comment_KFCRRqBgZ7nGoyJqCGlnOaEbrRZXPhZw.jpg
PobierzA jak weszliśmy do EU auto bardzo dużo straciły na wartości i nikt ich nie chciał kupować .
po 70 samochodów miesięcznie w biednym mieście na zadupiu Dolnego Ślaska .
Kto miał kupić nowe kupił a reszta doczekała otwarcia granic z EU .
Patrząc na to jakie auta na #czarneblachy najczęściej mi się trafiają faktycznie coś w tym jest - Matizów na czarnych jest masakrycznie dużo (chyba z czwarte co do popularności auto, zaraz po Felicji, Seicento i Astrze F), zatem między grudniem 1998, a majem 2000 musieli sprzedawać je w olbrzymich ilościach. Aż się człowiek dziwi jakim cudem Daewoo splajtowało.