Wpis z mikrobloga

#calywykopkisizur
Minęły cztery doby. Mąki wyraźnie ubywa mąki, choć nie wiem czy to przez bakterie, czy raczej osad traci wodę.
Pachnie żurkiem. Po raz pierwszy czuję, że żaden aromat nie dominuje, ale całość się jakoś komponuje. Jest wyczuwalny czosnek, tak jak lubię. I tak do niedzieli zejdzie na drugi plan.
Podoba mi się jedno zjawisko: gdy lekko wstrząśniesz słoikiem, ale tak żeby się nie pomieszało warstwy, z mąki wylatują bąbelki dwutlenku węgla z mąką na nich. Wygląda to jak wystrzał popiołu, który potem spokojnie opada na powierzchnię.
#zurek #wielkanoc #bojowkapiekarska #gotujzwykopem
tptak - #calywykopkisizur
Minęły cztery doby. Mąki wyraźnie ubywa mąki, choć nie wie...

źródło: comment_kA7QOIpHgGV3vADSWN3DIt451qhY7Tlc.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz