Wpis z mikrobloga

Stronglifts po 7-8 miesiącach FBW Sakera? Mam za sobą już sporo zastojów siłowych i chciałbym mocniej uderzyć w nogi. Czy to dobry pomysł? Za jakieś 3 tygodnie kończę redu i wjeżdżam na CBL z priorytetem masy. Dobry pomysł? Czy walić dalej FBW a stagnacje siłowe się skończą gdy wrócę na wyższe węgle? SL nigdy nie robiłem.
#mikrokoksy #stronglifts
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Brofessor: "wyższe" to pojęcie względne:)

Wejdź na coś z progresją co tydzień/ dwa.

Będę wdzięczny za rozwinięcie tematu. Nadmienię że ważną kwestią jest to żeby trening był nie więcej niż 3x/tydz.
  • Odpowiedz
@Brofessor: czyli zostać przy FBW. Może siady będę trzaskał 2x/tydz. kosztem martwego. A co sądzisz o robieniu płaskiej zarówno w A i B? W tym ćwiczeniu mam zawsze największy problem z progresją.
  • Odpowiedz
@florekflorek: nie mam pojęcia w jakiej sytuacji jesteś więc nic ci nie doradzę. możesz i robić 3x/tydzień siady i 2xmartwy ale jak robisz program to rób program albo go zmień (na inny). Nie rób własnego jeśli nie potrafisz. Problemy z progresją nie muszą wynikać ze zbyt małej częstotliwości treningu.
  • Odpowiedz
@florekflorek: ten z barbell brothers nic nie wnosi, na powerliftingtowin coś było, ale opisów w sumie nie widziałem nigdzie w sieci zbytnio, głównie gotowe rozpiski. Plus nie wiem czy ci podpasuje bo to stricte trojbojowy plan - nie ma wyciskania nad głowę w ogóle, plecy/łapy trzeba samemu dodać itp.

Edit: chociaż jak patrzę plan do początkujących to w sumie wszystko jest co trzeba
  • Odpowiedz