Byłem dzisiaj na #motorshow w #poznan i jestem trochę rozczarowany imprezą. Bardzo liczyłem na wystawców #motocykle. Honda niestety rozczarowała bardzo, widać, że skupili się przede wszystkim na samochodach, Suzuki dość podobnie, Yamaha, KTM, BMW, Kymco, Junak i Romet były OK. Sporo różnych customów, które obejrzeć można jedynie z daleka. Akcesoriów jak kaski, ubrania itp. jak na lekarstwo. Co najwyżej czoperowcy i harlejowcy mogli wybrać coś dla siebie. Więcej można zobaczyć w każdym większym sklepie motocyklowym. Pogadałem krótko z łysym z Motobany (która notabene miała bardzo biedne stoisko). Część samochodowa to z jednej strony luksusowe auta wystawione za "szybką", do których nawet nie można podejść, a z drugiej normalne modele dla zwykłego i niezwykłego Kowalskiego, do których można wsiąść, zobaczyć i podotykać. Ludzi bardzo dużo (ciekawe co się będzie działo juto). W przeważającej większości to mężczyźni do 35 roku życia. Moje oczekiwania były jednak trochę inne. Za rok chyba się już nie wybiorę.
@Potfur: ogolnie nie widze sensu takich targow o ile np. nie ma tam swiatowych premier (a u nas raczej o takie trudno). To tak, jakby placic komus za ogladanie jego reklam.
@vaxx: Ja rozumiem, tylko chodzi o to, że ja nie znalazłem do końca tego co chciałem pomacać ( ͡°͜ʖ͡°) Jasne, fajnie sobie usiąść na motocyklu, który kosztuje 100 tys. PLN i pstryknąć fotę ale to ci w sumie nic nie daje (oprócz lansu).
To tak, jakby placic komus za ogladanie jego reklam.
@MotoKubaPL: W sumie jest w tym zdaniu trochę prawdy.
@Potfur: byłem rok temu i mam takie same odczucia. Może dla kogoś kto się waha między Passatem a Octavią a A4 (chociaż rok temu to nie można było wsiąść do żadnego Audi) to jest dobra okazja, żeby zobaczyć wszystkie w jednym miejscu, ale generalnie to szału nie ma.
@MotoKubaPL: prawie bym się z tobą zgodził. Ale. Byliśmy z różowym na tagach we wro, mimo że to 300 km od nas. Obejrzałem sobie schuberta c4, różowy ma kurtkę 4 seasons spidi z naprawdę dobrą ceną (jakiś rabat targowy i wyszło 200 pln taniej), w ciągu jednego dnia zobaczyłem adv/dual-sporty o których myślałem, posiedziałem, pomierzyłem. Obejrzałem sobie kosmiczną jakość wykonania triumphów. Nazbieraliśmy info o moto imprezach i trasach motocyklowych w dolnośląskim
Dobra bo wygrałem konkurs od prezesa Prime, ale ja kompletnie nie jestem fanem autografów itp. u mnie by się to po prostu gdzieś kurzyło w szafie. Czy jest tutaj osoba, która zbiera np. autografy, dla której taka karta byłaby serio fajną "zdobyczą"? #famemma #primemma
Część samochodowa to z jednej strony luksusowe auta wystawione za "szybką", do których nawet nie można podejść, a z drugiej normalne modele dla zwykłego i niezwykłego Kowalskiego, do których można wsiąść, zobaczyć i podotykać. Ludzi bardzo dużo (ciekawe co się będzie działo juto). W przeważającej większości to mężczyźni do 35 roku życia.
Moje oczekiwania były jednak trochę inne. Za rok chyba się już nie wybiorę.
Jasne, fajnie sobie usiąść na motocyklu, który kosztuje 100 tys. PLN i pstryknąć fotę ale to ci w sumie nic nie daje (oprócz lansu).
@MotoKubaPL: W sumie jest w tym zdaniu trochę prawdy.