Aktywne Wpisy

MarcelinaM85 +50
Przecież to jest oczywiste, że teraz Stuu w zamian za lepsze warunki odsiadki pociągnie za sobą wszystkich, którzy go kryli i współpracowali w procederze XD
#famemma
#famemma

Neto +8
Jak w polityce znalazł się Hołownia i kto za nim stoi? Przez mgłę pamiętam, że ogłosił założenie nowej formacji a TVN z miejsca dał mu dwucyfrowe poparcie w pierwszym sondażu, który uwzględniał Polskę 2050. Przecież tak się nie da, bez struktur z miejsca zrobić dwucyfrowy wynik.
#polityka #wybory #trzeciadroga #po #ko #konfederacja
#polityka #wybory #trzeciadroga #po #ko #konfederacja

A od razu mam pytanie do #wolnyrynek i #libertarianizm
Jeśli dobrowolne umowy na rynku pracodawcy zakładały kary cielesne za np podchodzenie do okna to zdaje się, że w takiej sytuacji rynkowej zasadę o nieagresji należało by etatystycznie zadekretować i narzucić działającym jednostkom?
Czy zostawić rynek z karami cielesnymi jeśli pracodawca jest w stanie narzucić takie zasady słabemu robotnikowi w walce interesów na rynku?
Skłaniałbym się ku tej opcji. Jeśli pracownikowi to nie odpowiada to zawsze może się zwolnić albo po prostu nie podchodzić do okna. Widocznie jego sytuacja bez pracy lub u konkurencji byłaby gorsza niż w fabryce z karami cielesnymi.
Ja na przykład nie miałbym problemu z tym, że nie mogę
@AKAPony: Może twoje zdanie?
@AKAPony: W sumie gdyby doszło do cudu, w którym nadszedłby akap to robiłbym manipulatory ze złomu i sprzedawał po atrakcyjnych cenach (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)