Wpis z mikrobloga

Mirki spod tagu #motocykle, zastanawiam się nad kupnem pierwszego motocykla, jak na ciuchy wydam 4-5k, tak na wymarzone moto mi trochę zabraknie póki co, zresztą, nie byłby to najlepszy pomysł na start. Szukam fajnego, moto do 15k, mam 185cm wzrostu, podoba mi się;

KTM Duke 390
Yamaha MT-03 - dosyć nietuzinkowy wygląd, nie powiem, coś w sobie ma, jak tak się patrzy.
Yamaha FZ 6 S2 - raczej w wersji bez owiewek

W sumie to na razie wszystko co sobie upatrzyłem, nie wiem dlaczego, ale strasznie mi się podoba MT03... Macie jakieś propozycje?
  • 44
@rocky_b: Jestem w podobnej sytuacji. Przesiadam się ze 125 ( Yamaha R125 ) i nie chce czegoś bardzo mocnego bo i tak głównie po mieście jeżdze. Widze,że celujesz w małe nakedy to w tym zakresie cenowym MT-03 i duke są najfajniejsze zdecydowanie. Pytanie dodatkowe, jakie Ty ciuchy kupujesz ,że 4-5K ?
@Haetham: Wszystkie wyżej wymienione motocykle można dostać w podobnej cenie, najlepiej generalnie wypada fazer, szybko nie powinien mi się znudzić, no ale pytanie czy w ogóle nadaje się na pierwszy motocykl, podobnie jak MT03. Musiał się zorientować jak wygląda późniejsza sprzedaż, na który z tych moto jest największy popyt, o ile orientacyjnie spadnie cena w ciągu 2 sezonów(tyle planuje przelatać przed zmianą), oczywiście nie biorąc pod uwagę żadnego uszkodzenia, żeby później
@koszyk: czy ja wiem… uzbiera się bez problemu tyle za ciuchy…

~800zł za buty
~300zł za rękawice
~1000zł za kask
~1500-2000zł za kurtkę+spodnie

@rocky_b: no okolice 50KM starczą na dwa sezony. Raczej nie więcej (ale to też zależy jak kto jeździ).
@koszyk: No normalne, wole oszczędzić na motocyklu niż na ciuchach, które będę miał już na długie lata. W miarę dobre kaski z tego co się orientuje to koszt 800zł+, buty 600+, rękawice akurat są tanie, powiedzmy 300zł, to już daje 1700zł, do tego kombinezon dwuczęściowy, to raczej minimum 2000zł z tego co widziałem.
@11mariom: akurat jeździłbym głównie po mieście, taki mały wariat by mi się dobrze sprawdził tak myślę. Po drugim namyśleniu obok mt03 na piedestał stawiam fazera bez owiewek, pytanie czy to nie będzie za duża moc.