Aktywne Wpisy
Mam pytanie co do hipoteki i JDG, jako programista ~30k na fakturze, z zaledwie 3 letnim doświadczeniem, będący nadal na studiach, a jeszcze parę lat temu mającym kredyt studencki i stypendium socjalne.
Zacząłem w tym roku JDG i wszedłem na ryczałt 12%. Z tego co wiem taki ryczałt prawie dyskwalifikuje z hipoteki. Kiedyś będę chciał wziąć kredyt – mogę tymczasowo zmienić ryczałt na inne rozwiązanie podatkowe żeby zmaksymalizować zdolność.
Czy przy ocenie
Zacząłem w tym roku JDG i wszedłem na ryczałt 12%. Z tego co wiem taki ryczałt prawie dyskwalifikuje z hipoteki. Kiedyś będę chciał wziąć kredyt – mogę tymczasowo zmienić ryczałt na inne rozwiązanie podatkowe żeby zmaksymalizować zdolność.
Czy przy ocenie

bekanasto +97

szukam czegoś co połączy mi kamerki + czujki z jakimś interfejsem do przeglądania tego zdalnie.
wynalazłem takie rzeczy jak kerberos.io czy ZoneMinder
czy jest moze cos lepszego/innego? czy to da rade?
wszystko bedzie latac na #bananapi + kamerki onvif (póki co jakieś biedne vstarcamy co kupiłem po taniości, ale ichniejsza apka działa nieźle)
#cctv #monitoring #raspberrypi
rozważyłbym banana m2 ultra (na soc r40, też ma sata)
ale raczej raspi3 :)
Zastanawiałem się, co wziąć na serwer zbierający dane z kilku Arduino, ESP8266 i udostępniający stronę (MySQL + Tomcat). Czy RPI3, czy coś tańszego (jakiś Orange) czy coś lepszego (jakiś Banan), ale widzę, że większość osób poleca chyba jednak RPI3 :)