Wpis z mikrobloga

@nuj-ip: najtańsza suszarka do grzybów. Z polędwicy wychodzi najsmaczniej ale bardziej opłaca się kupić ligawę. Podstawa marynaty- sos sojowy (ew. teriyaki) + whisky w proporcji 2:1. Możesz też użyć wina albo sosu worchester. Reszta to już Twoja inwencja. Wg. mnie najlepsze są kombinacje słodko ostre np. ostra wędzona papryka + trochę miodu albo cukru, jakiś sos bbq, kminek, imbir, co sobie tylko wymyślisz. Obróbka czyli suszenie oczywiście po pocięciu i zamarynowaniu
  • Odpowiedz
@nuj-ip: po 1 pójdzie, uwierz, to naprawdę ciężko #!$%@?ć, ew. możesz przesuszyć ale wtedy najwyżej zrobi się bardziej kruche ale dalej będzie smaczne. Ważne żeby marynata była dosmaczona i żeby było jej dość dużo. Po 2 to koszt raptem 60zł. Po 3 jak najbardziej da radę z piekarnikiem, ale szkoda prądu :)
  • Odpowiedz