Wpis z mikrobloga

@cdawid1: duzo osob ja poleca i od niej zaczynalo i nie narzekali. Generalnie jest dostepny skan w necie, sciagnij, przejrzyj pare rozdziałów i zobacz czy taki sposob przekazywania wiedzy jaki oni oferuja Ci odpowiada.
No i zawsze jest kilka niezlych polecanych kanałow na yt, tyle ze po angielsku.
@cdawid1: @vossinho2: źródło może być dowolne. Najlepsze były dla mnie zawsze poradniki na Oraclu i takie portale. Generalnie z własnego doświadczenia wiem, że najlepiej to wymyślić sobie problem i spróbować go rozwiązać. Na przykład: prosty JSP wizualizujący dane z wykorzystaniem na przykład tego API. Czego się można nauczyć:
- przetwarzania asynchronicznego dokumentów XML / Json,
- operacji na kolekcjach, bo pewnie trzeba będzie te dane przetwarzać,
- parsowania
@cdawid1: Bierz rusz głową. Tłumaczy skomplikowane - na pierwszy rzut oka - rzeczy w bardzo prosty sposób. Gdyby mi ktoś na samym początku wytłumaczył po co są interfejsy, tak jak jest to tam wyjaśnione, to moje programistyczne życie od samego początku byłoby dużo przyjemniejsze i wolne od ciągłego zastanawiania się na co a po co to komu. Generalnie to przyjemna czytanka i dla początkujących super sprawa.

Nie uważam się za początkującego
@cdawid1: wszystkie książki ktore wymienileś możesz podejrzec na chomiku :) zobacz która ci najlepiej pasuje. Ja korzystam z kursów online i książki rusz głową bo tlumaczy naprawde jak krowie na rowie :D ale trafia to bardzo dobrze :)