Wpis z mikrobloga

Przy tworzeniu inżynierki każą nam używać scruma czy kto co tam sobie wybierze...kurde, jaki to ma sens przy jednoosobowym projekcie? Dzisiaj nawet byłem na spotkaniu z drugim oceniającym i sam przyznał że tego nie rozumie i że dla niego to bez sensu, ale jednak takie są wytyczne i trzeba.

Co o tym sądzicie? Używacie jakichś metod prowadzenia projektów gdy robicie coś sami dla siebie?

#programowanie #studbaza
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rysiekryszard: @kubaczka: to do inżynierki XD i wiem że to bez sensu, ale no trzeba

All students taking the Major / Minor Project modules are expected to demonstrate the use of a suitable process to manage their projects.

i możemy sobie wybrać tam FDD, Scrum, XP czy cokolwiek innego, ale nadal wg mnie to się mija z celem
  • Odpowiedz
@Nieann: nawet nie muszę się ruszać sprzed biurka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@rysiekryszard: no i właśnie o to chodzi... zdecydowanie bardzo wolałbym po prostu robić ten projekt, a nie przejmować się czymś co nie ma racji bytu
  • Odpowiedz
  • 0
@wuut ziomek, a to nie chodzi żebyś pracę ze scrumem napisał? Ja pisząc inż jako część projektu miałem wybrać jak zamierzam to przeprowadzić, ale u mnie wystarczył kaskadowy i zwinnych tykać nie musiałem.
  • Odpowiedz
  • 0
@wuut u nas inżynierska = planujesz projekt i teoretycznie go wykonujesz. Chodziło o to, żeby elementem pracy była któraś metodyka. Czyli np zbadałem rynek, projektuję wraz z urojonym zespołem ciągnik i korzystając z czystego agile realizuję ten projekt.
  • Odpowiedz
@xDrope: u mnie to wygląda w taki sposób, że mam stworzyć aplikację pamiętając by postępować wg zasad wybranej metodyki i po wszystkim, pisząc już pracę uwzględnić i wytłumaczyć czy udało mi się to osiągnąć, co zmieniałem itd itd
  • Odpowiedz