Wpis z mikrobloga

@Brendan: Jaką zarzutkę? Może i pisałem pracę inż. w Springu. Moze i jestem certyfikowanym przez Pivotal Spring Devem. Może wiele rzeczy jest dla mnie łatwiejsze. Ale taką bazową apkę w Springu z frontendem w Angularze i Hibernate, to robisz dzisiaj przy użyciu jednego frameworka w 20-30 minut.
  • Odpowiedz
@Hatespinner Jak znasz i już to robiłeś, to może i złożysz w 20-30 minut. Bez tego w tym czasie to możesz najwyżej bezmyślnie przekopiować kod z tutoriali i polegniesz na jakimkolwiek pytaniu na rozmowie.
  • Odpowiedz
@Brendan: Jeżeli myślisz, że od Juniora wymaga się czegoś innego niż umiejętnego kopiowania kodu ze Stackoverflow, to jesteś w dużym błędzie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jakieś pytania o wzorce, anotacje, polimorfizm to można dać pani Halince z sekretariatu, niech pyta kandydatów. I wiele JanuszSoftów właśnie tak robi.
Junior to junior, nie ma się co spuszczać ile to on ma umieć, bo to jest koleś po studiach,
  • Odpowiedz
@Hatespinner: Nigdzie nie napisałem, że od juniora powinno się wymagać takich rzeczy. Wręcz przeciwnie, to ty napisałeś, że hello world = umiejętność napisania webappa w Springu. Ja się właśnie zgadzam, junior zazwyczaj nie wie takich rzeczy. A jak umie to znaczy, że pracodawca szybciej będzie mógł go wrzucić w projekt => mniej czasu stracić na uczenie => zaoferować więcej. Sam jak startowałem na juniora to wiedziałem tylko, że Spring to
  • Odpowiedz