Aktywne Wpisy
phaxi +7
czy mozna zostac programistom bez studiow? ucze sie juz 3 tygodnie i teraz nagle moj znajomy programista (magister) mi mowi ze marnuje tylko czas bo najpierw robi sie dyplom a potem zaczyna praktyke
#programowanie #programista15k
#programowanie #programista15k
Citizen_Kane +1
Umówiliśmy się z różową, że za półtora tygodnia bierzemy urlop. Chcieliśmy złapać jakieś last minute, a jakby się nie udało, pożyczymy od znajomego działkę nad jeziorem.
Wczoraj się pokłóciliśmy, a dzisiaj rano okazało się, że wyda miliony monet na dentystę i raczej na zagraniczne wakacje nas (jej) nie stać.
Z czystej złośliwości dzisiaj stwierdziła, że na działkę też nie pojedziemy, bo "przecież ludzie tak spędzają urlop, siedząc na chacie, a przecież np. drzwi jeszcze są do zrobienia w domu".
Głucha na argumenty, że owszem, niektórzy ludzie tak urlop spędzają, bo nie mają wyjścia/pieniędzy. My możemy sobie pozwolić, bo działke nad jeziorem mamy bezpłatnie (co najwyżej trochę więcej się wyda niż na co dzień na grilla i częściej jakieś piwko), a szlag mnie trafi jeśli mam resztę urlopu spędzić w mieście.
Sorry, nie mam się komu wyżalić z tej wściekłości.
Wczoraj się pokłóciliśmy, a dzisiaj rano okazało się, że wyda miliony monet na dentystę i raczej na zagraniczne wakacje nas (jej) nie stać.
Z czystej złośliwości dzisiaj stwierdziła, że na działkę też nie pojedziemy, bo "przecież ludzie tak spędzają urlop, siedząc na chacie, a przecież np. drzwi jeszcze są do zrobienia w domu".
Głucha na argumenty, że owszem, niektórzy ludzie tak urlop spędzają, bo nie mają wyjścia/pieniędzy. My możemy sobie pozwolić, bo działke nad jeziorem mamy bezpłatnie (co najwyżej trochę więcej się wyda niż na co dzień na grilla i częściej jakieś piwko), a szlag mnie trafi jeśli mam resztę urlopu spędzić w mieście.
Sorry, nie mam się komu wyżalić z tej wściekłości.
Weście mi ktoś wyjasnij :
1.Dlaczego te sku* wmawiają nam, ze musimy napieprzać dzieciarnie bo nie dostaniemy emerytur. Ja myslalem, ze czlowiek zeby miec emeryture musi odprowadzac skladki do ZUS......
2.Podobno w krajach zachodu brakowalo rąk do pracy w produkcji. Wiec jak to mozliwe, ze nawet w polsce sklepy sa na kazdym kroku zapelnione towarem..... Jedzenie wyrzucaja duzymi ciezarowkami na wysypisko, przynajmniej bezdomni maja co jesc.Z elektroniką to nie wiem, ale sklepy sa zawsze wypchane po brzegi najnowsza +eventualnie czasem maja ciót starszy sprzet z o wiele nizsza ceną.Podejrzewam iz masa elektroniki ktora sie nie sprzeala trafia do utylizacji albo sprowrtotem do dostawcy na zasadzie niesprzedanego sprzetu. [ Potem moze cos z tego jeszcze odzyskuja/przerabiaja etc, ale to i tak musi byc kosztowna operacja zwlasza iz nie ma gwarancji ze tym razem uda sie sprzedac]
NO I GDZIE JEST TE PIEPRZONE ZAPOTRZEBOWANIE NA PRODUKCJE MI WYTLUMACZCIE BO SZLAK MNIE TRAFIA, KIEDY ROBIA Z NAS PIEPRZONYCH NIEWOLNIKOW UMACNIAJAC SWOJA POZYCJE I SWOICH RODZIN BEZ PRZERWY**