Aktywne Wpisy

Lazurka +355
Czy widzieliście kiedyś, jak wasi rodzice się całują? Albo dają sobie pocałunki na przywitanie/pożegnanie? Jak to wyglądało u Was w domach? Ja przez 25 lat, nigdy nie widziałam nawet jednego pocałunku u moich rodziców. Nie mówiąc już o przytulaniu czy prostym "kocham cię". Nawet spali oddzielnie xD. Za to kłótnie były na porządku dziennym. Stąd może dlatego jestem tak wycofana :/
Jak ja kiedyś byłam w szoku jak zobaczyłam kiedyś u koleżanki
Jak ja kiedyś byłam w szoku jak zobaczyłam kiedyś u koleżanki

OCIEBATON +26

Mirki chce wyciagnac najdluzszy wspolny podciag, tylko moj kod zachowuje sie dziwnie.. Dobrze wypelnia macierz dla krotkich slow np 5 literowych, a przy dluzszych wywala. Tak samo gdy dluzsze slowo bedzie podane najpierw.. Dlaczego?
kod:
http://pastebin.com/rQQ2Bt8g
Bo nazywasz zmienne po polsku i nie możesz się zdecydować, czy wolisz camelCase czy under_score.
Daj SSCCE.
i <= r;czylii <= napis1.size();podczas gdy używasznapis1[i], to jest UB, pozatym masznapis2[i]a niepowinno byćnapis2[j]?Generalnie używasz parametrów r oraz t zamiast które są zdublowane jako napis.size() czy nawet macierz.size().
Zazwyczaj dobrym nawykiem jest używać metody .at() by nie popełniać takich błędów.
napis1[i - 1] == napis2[j - 1]
Poza tym źle korzystasz z indeksów w macierzy. Przykładowo masz w kodzie:
macierz[i][j] = 0;
a powinno być:
macierz[j][i] = 0;
I tak trzymać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wszystko się sprowadza do 4 rozkazów procesora w pętli, ale dodatkowa zmienna trochę mu miesza inicjalizajcę.
Co do przechodzenia po macierzy