Wpis z mikrobloga

Hej Mirki od #komputery #windows i #linuks Potrzebuje #pomocy Dostał mi się dysk z roboty od różowego . Dysk firmowy z programem bibliotecznym. Komputer wyzionął ducha, winny dysk, wiadomo. Backupu danych nie by wiadomo. I teraz tak:
- dysk fizycznie jest wykrywalny - w BIOSie widoczny, w widowsie, w menedżerze urządzeń już nie...
- dysk startuje, finał to załączony screen (podłączony do innego komputera, inna konfiguracja sprzętowa)
- po odpaleniu #ubuntu z LiveCD efekt taki jak na drugim screenie
Nie chcę jeszcze w tym momencie zapuszczać napraw dysku itp by ew. nie pogorszyć sytuacji :)
Dysk daje znak życia i nie daje za razem. Pomóżcie uratować #biblioteka :)
Paskuda to: Seagate Barracuda 500
#odzyskiwaniedanych
LostHighway - Hej Mirki od #komputery #windows i #linuks Potrzebuje #pomocy Dostał mi...

źródło: comment_JIk8mTfggk20RlCpX67UUpUG9y0RqcCv.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KazdyLoginZajety: Utracone dane z tablicy partycji odzyskiwałem z powodzeniem za pomocą: MiniTool Power Data Recovery Free Tylko, że w tym przypadku dysk nie jest widoczny w windowsie. W Ubuntu jest widoczny, tylko czym go zeskanować na LiveCD?
  • Odpowiedz
@KazdyLoginZajety: W chwili obecnej próbuje zobaczyć dysk w MiniXP. Za pierwszym razem poszło w miarę szybko, pojawił się załączony screen z info o problemach z dyskiem. Dysk był widoczny w systemie (2 partycje w moim komputerze) ale nie grzebałem gdyż nie podłączyłem sobie myszki usb. Po ponownym uruchomieniu MiniXP strasznie długo zbiera dane o hardware, komunikat się nie pokazuje i dysku w systemie nie widać...
LostHighway - @KazdyLoginZajety: W chwili obecnej próbuje zobaczyć dysk w MiniXP. Za ...

źródło: comment_nQvms2H1UxBoyq1QsVfFVtkaMzyX9PM6.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz