Wpis z mikrobloga

@budyn: a wiesz, że to wielka ulga dla mnie? Tak jak nigdy nie chciałem forka tak teraz już nie mogę się na niego doczekać? Nie chcę nawet złamanego pensa z moich ciężko zapracowanych pieniędzy wydawać na te przekupne kopalnie i bitcoin judasza jakim okazał się ver. Niech robią tego forka jak najszybciej bo teraz chcąc nie chcąc finansuję pasożytów i zdrajców.
  • Odpowiedz
@budyn: kiedy tylko pozbędziemy się tego raka ruszamy pełną parą z SegWit a następnie Lightning Network, widzę przyszłość po forku w różowych barwach :) I właśnie dlatego nie zrobią forka bo oni o tym wiedzą, że tak się by stało a nie to jest ich celem. Ich celem jest zniszczenie sieci a judasz otwarcie inwestuje w szitcoiny :) Sieć bitcoina atakowana była tysiące razy i nie załamie się pod żadną
  • Odpowiedz
@pawlo74: co w tym Judaszem i Verem? Gość wydawał się spoko. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Jak dla mnie to kluczowe jest aby byłą większa przepustowość i w sumie dlaczego jedna opcja niby to rak a druga nie?

Segwit jest ciekawy technicznie i osoby bardzo w temacie go polecają - ok - ale jakby weszło BU lub cokolwiek co daje większe bloki teraz to by też było
  • Odpowiedz
ale jakby weszło BU lub cokolwiek co daje większe bloki teraz to by też było nieźle.

@safehouse: nie #!$%@? nie! Bu to #!$%@? hard fork ale co najgorsze to to że oddaje pełną władzę nad siecią w ręce tych, którzy już teraz nas ruchają jak mogą a my nie mamy nic do gadania. #!$%@? ludzie nie bądźcie debilami obserwujcie, uczcie się na błędach z przeszłości. Nie mogę i wpadam we
  • Odpowiedz
@safehouse: no właśnie. Jeżeli nie wiesz to ręce opadajooo ;) Piszę o tym non-stop od kilku dni. Nie mam siły naprawdę. Poddaję się "róbta co chceta" ja tam odrobiłem swoje zadanie domowe i ja wiem kogo poprzeć i za kim pójść i to tylko się liczy.
Spytaj "klasikowsów" albo vera ;)

• Odpowiedz
Poddaję się "róbta co chceta" ja tam odrobiłem swoje zadanie domowe i ja wiem kogo poprzeć i za kim pójść i to tylko się liczy.

@pawlo74: Ty to co najwyżej możesz sobie na wykopie popłakać, a potem grzecznie korzystać z tego co wybiorą kopalnie ( ͡ ͜ʖ ͡)

• Odpowiedz
@pawlo74: Ciągle powtarzasz frazesy które gdzieś usłyszałeś. Do wczoraj nie wiedziałeś nawet, że pełne nody weryfikują blockchaina tylko podczas pierwszego ściągnięcia, a potem służy tylko do przesyłania nowym nodom zaczynającym od zera. Trochę autorefleksji - masz za mało wiedzy do racjonalnej oceny sytuacji.

Większe bloki to jedyna szansa na decentralizację i jakąkolwiek przyszłość bitcoina.
  • Odpowiedz
Ciągle powtarzasz frazesy które gdzieś usłyszałeś.

@megaloxantha: o czym ty mówisz?

Do wczoraj nie wiedziałeś nawet, że pełne nody weryfikują blockchaina tylko podczas pierwszego ściągnięcia, a potem służy tylko do przesyłania nowym nodom zaczynającym od
  • Odpowiedz
@megaloxantha: Nie dręcz go, bo spędzi weekend na szukaniu po artykułach w sieci odpowiedzi. Nie wiesz, że on ma tyle wiedzy co przeczyta gdzieś to co ktoś napisze przemielonego na papkę łatwą do sterowania takimi jak on.
  • Odpowiedz
Czas na debaty już był, argumenty zostały przedstawione. BU nie ma z bitcoinem nic wspólnego, im szybciej się sforkuje na jakiegoś alta tym lepiej.

@pawlo74 spokojnie, nie jesteś sam, dla mnie też jest już jasne, że Bug Unlimited powstał tylko po to, by skompromitować btc.

Jeżeli ktoś ma jeszcze wątpliwości, to znaczy, że ma zaległości, polecam poszperać, doczytać, wszystko w sieci jest do znalezienia.
  • Odpowiedz
Napisz jasno i wyraźnie, do czego jest potrzebny nodom stary blockchain na dysku, powiedzmy wszystko starsze niż jeden dzień.

@megaloxantha: dal bezpieczeństwa sieci, dla decentralizacji. Powtarzam to, że ty nie widzisz zagrożeń tam gdzie ja nie znaczy, że ich nie ma. Dla lepszej propagacji i rozsyłania nowym nodom, które łączą się po raz pierwszy.

To są dla mnie fundamentalne i naturalne rzeczy, które przychodzą mi na myśl.
  • Odpowiedz
@megaloxantha: masz jeszcze coś takiego bardzo fajne śmieszy mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) @Gensek już dawał fanatyka wędkarstwa , więc to możesz sobie odpuścić bo już było.

Jesteś zdrajcą dokładnie takim samym jak był ten pedofil John Maynard Kaynes

W przypadku
  • Odpowiedz
@megaloxantha: ja podziwiam ludzi, którym się chce z tym trollem gadać xD Toż to shitposting gorszy od tego prezentowanego przez pisowskie trolle (albo zwolenników core na reddicie)

cały Antpool się przestawił na BTC unlimited który będzie miał za moment 40% sieci, + BW pool jest za blokami 8MB i się nagle okazuje że Core wcale nie ma większosci
  • Odpowiedz