Wpis z mikrobloga

Jutro dokonam transakcji z moim ojcem. On da mi Sony M5, ktory dostał przedluzając umowe w orange, a ja dam mu swoją lumie 640 + 200zł. Przynajmniej tak sie umówilismy, bo jemu nie są potrzebne bajery w telefonie. Jednak troche gryzie mnie sumienie, ze da mi telefon za ponad 1000zł, a mi i tak nie potrzeba az takich parametrow, jak 3gb ram, czy 8rdzeniowy procesor, bo nie gram w gry. Dlatego zastanawiam sie jak to najlepiej rozegrać. Moze sprzedam tego M5 i z zarobionej kasy kupie cos sobie za 600zł, a jemu oddam reszte? Ile moglbym wziąc za taki telefon? Ma 2 albo 3 miesiące, ale praktycznie cały czas przeleżał w szufladzie. Na ekranie jeszcze orginalna folia

#telefony #android #lumia #pytaniedoeksperta #sony
  • 2
@asparo: Nie uszczęśliwiaj ludzi na siłę. Ile dolozysz do tych 200 zł, które już mu dajesz? Dołożysz z 300 zł pewnie. To go nie uszczęśliwi.
Kup mu w ramach podziękowania coś, co lubi. Wspomnij przypadkowo w paru rozmowach jak bardzo Ci się podoba telefon. Że koledze się zawiesza, a Twój nie. Albo jak gdzieś pojedziesz na wakacje to wyślij mu zdjęcia zaznaczając, że świetny aparat jest w telefonie.
To mu więcej