Wpis z mikrobloga

@Topgun:
Zwłaszcza RPG w rzucie izometrycznym są przez to niegrywalne xD. Mimika albo została lekko poprawiona albo w grze nie rzuca się aż tak w oczy.

@luki839:
Najgorsze obecnie są według mnie bugi i ograniczenia zapisu gry - te pierwsze będą pewnie prędzej czy później naprawione, natomiast czy wchodzi w grę zmiana zapisów nie mam pojęcia ale mam obawy, że tak to już zostanie.
Co do reszty elementów to zwykle
@Topgun: Uważam, że jednak mimika to nie wszystko. Jeszcze kilka lat temu mimika twarzy ograniczała się jedynie do poruszania ust, nic więcej i nikomu to nie przeszkadzało. Według mnie najważniejsze są fabuła, gameplay oraz zadania jeśli to jest dobre, a np. taka mimika bądź grafika mają swoje wady to mi to nie przeszkadza.
@luki839: Dialogi pisane są pod nastolatków. Ogólnie dla mnie niegdyś najważniejszy aspekt gier bioware'owych czyli fabuła i postacie wypadają tak potwornie cienko, że aż człowiek żałuje, że nie przycebulił. ( ͡° ʖ̯ ͡°) To nie jest stare BioWare. Powinni wypieprzyć wszystkich swoich pismaków i poszukać nowych.
@EmbargoNaBany:

Dialogi pisane są pod nastolatków.

Zauważ, że gra otrzymała kategorię wiekową 18+ więc śmiem wątpić, że targetem są nastolatkowie. Komuś mogą się podobać, innym nie. Tak naprawdę jakby się przyczepiać i analizować każdą jedną wypowiedź to w trylogii też znalazły by się słabsze teksty.

Obawiam się tylko, że będą psudoopcjonalne to znaczy olanie ich zaowocuje gorszym zakończeniem albo dziwnym poziomem trudności.

Hmm no zobaczymy. Według mnie ważne jest żeby nie
@vateras131: Absolutnie nie zgodzę się jakoby poziomem dialogi i fabuła były zbliżone do oryginalnej trylogii. Wiem, bo jestem owej trylogii fanem, przeszedłem niejednokrotnie - i zawsze uważałem całkiem sporą jej część (Illusive Man, spotkanie z Reaperami z jedynki, Genophage, wszystko dotyczące Prothean aż do trójki, konflikt wewnątrz-Gethowy z dwójki) za absolutnie świetną i trzymającą poziom "zżynkę" z moich ulubionych seriali, filmów i światów, do tego opatrzoną dialogami które wciągały cię w
@EmbargoNaBany:

Absolutnie nie zgodzę się jakoby poziomem dialogi i fabuła były zbliżone do oryginalnej trylogii.

Napisałem tylko, że i w trylogii czasami zdarzały się wypowiedzi i momenty, które odbiegały jakościowo od generalnego poziomu jaki trzymała cała seria. Sam też uwielbiam ME1-3 ale chociażby ostatnio ukazująca się seria analiz Lisarosa obnaża miejscami różne jej grzeszki. Nie ma więc co idealizować jej w każdym aspekcie. Co nie oznacza, że nie jest to świetna
@vateras131:

To ile tych planet już zdążyłeś zwiedzić, że nazywasz je średnio oryginalnymi? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jeno to co w priwjułsie. Ale w trailerach\screenach\filmikach\materiałach prasowych jest więcej. I żadna jakoś specjalnie nie zapadła mi w pamięć, a raczej wręcz przeciwnie - oglądając to, co pokazali zastanawiałem się dlaczego poszli aż tak bardzo w "dżeneriki" (innymi słowy: "planety, które już widziałem gdzie indziej"). Oczywiście nie wykluczam możliwości,
@EmbargoNaBany:

Powiedz mi, czemu odczuwasz potrzebę takiej "lwiej" obrony tej gry?

No, jeśli moje komentarze, gdzie wytykam błędy tam gdzie są (czasem może pokreślę ich subiektywizm i wagę dla poszczególnych odbiorców) i jednocześnie zadaje sobie trochę trudu by pokazać co mi się tam podoba, a nie tylko wrzucać memy i stwierdzać lakonicznie, że "to gówno" nazywasz "lwią obroną" to zupełnie nie wiem jak na takie coś odpowiedzieć.
bo jak na razie tylko na tym opiera się hejt, a jak reszta elementów?

@vateras131: Ziomuś, jesteśmy dosłownie w wątku, który otwierasz rzucając "wyzwanie" tej przebrzydłej gawiedzi, która hejtuje nie podając argumentów (mimo, że IMHO krytyka jest wręcz świetnie zargumentowana na forach i redditach, jak na nasz gównoświatek gejmerski, w którym zazwyczaj w ogóle nikt nic nie argumentuje). Cytuję: "bo jak na razie tylko na tym opiera się hejt" - jak
@EmbargoNaBany:

Ziomuś, jesteśmy dosłownie w wątku, który otwierasz rzucając "wyzwanie" tej przebrzydłej gawiedzi [...] Cytuję: "bo jak na razie tylko na tym opiera się hejt" - jak dla mnie takie podsumowanie pojawiających się opinii i krytyki to właśnie "lwia obrona".

A teraz proszę, jeszcze raz spójrz kto jest autorem wątku i jak wygląda mój pierwszy komentarz.