Wpis z mikrobloga

Mam kilka pytań o #ps4
1. W tygodniu bede chwilowo w US, i kupie ps4. Bede w Europie potrzebował kupić nowy zasilacz?
2. Tańsze są wersje pudełkowe nowych gier czy w dystrybucji cyfrowej? Sklep PL czy US?
3. Aby zarejestrować konto w sklepie PL musze mieć polską kartę czy moge sie rejestrować z kartą US?
4. Planuje kupić Until Down, Uncharted (wszystkie) i Heavy Rain. Coś jeszcze godnego polecenia do tego zestawu? Lubie gry nastawione na fabułę lub tak zwane sandboxy, szukam głownie exclusivów w które na pewno nie grałem.
5. Czy dysk na USB3.0 mogę podpiąć pod konsole i z niego oglądać filmy?
6. Jakieś fajne tytuły do pogrania z kolegami przy piwie? Sportowe to oczywistość, jest coś jeszcze?

Dzięki za odpowiedzi.
  • 7
@newerty:

1. PS4 ma wbudowany zasilacz, jest 'uniwersalny' - 100-240V AC (50/60Hz)
2. Pudełka
3. Polska karta
4. Rise of the Tomb Raider, Horizon: Zero Dawn
5. Możesz, chociaż DLNA sprawdza się lepiej
6. Każdy lubi coś innego - sprecyzuj
@VGDb: 5. DLNA? W kabinie mam tylko TV i laptopa.
6. Jakieś pierdoły w stylu Mario Kart Racing z PSX'a.

Co do gier dzięki za sugestię. Na pewno przemyśle tego Horizon'a ale zanim dojadę do Nowego Orleanu to wyjdzie Mass Effect wiec z nowych (drogich) gier wybiorę raczej Andromede. Po prostu planuje zrobić jakiś zapas gier na 4-5 tygodni podróży. Myśle nad zakupem 3-4 gier do 20usd i jednej nowości do
@PanKabaczek @newerty lol, przecież to jest nieprawda - mając konto założone na region europejski (czyli PL) normalnie odpali gry zakupione w Polsce. Samo PS4 nie ma blokady regionalnej, chociaż niektóre gry (w bardzo, BARDZO rzadkich przypadkach) już ją mają, jednak na to wystarczy po prostu zalogowanie się na konto o odpowiednim regionie.
@PanKabaczek: gry nie mają blokady regionalnej. Mamy na statku już jedną ps4 i gry kupowaliśmy w Europie - działają bez problemu. Dlc tylko trzeba dokupować z odpowiedniego regionu.