Wpis z mikrobloga

@Buraczak: nie opłaca się finansowo, czy mogę się rozczarować samą grą? Niby zawsze byłem wrogiem preorderów i zwolennikiem czekania do premiery, ale widziałem u Wonzia i śmigało całkiem ładnie, więc się waham, no i jakoś założyłem, że to pewnie tania gierka, połowy tego nie byłoby mi szkoda, ale z ~90PLN to już co innego.
@HetmanPolnyKoronny: nie opłaca się. Szczególnie za alphę, bo tak naprawdę ryzyko utopienia kasy jest takie samo, jak w preorderze. Z tym, że w pre topisz kasę jak wydasz i okaże się, że produkt to niegrywalny gniot, albo coś innego, niż się wszyscy spodziewali, a w alfach znowu możesz utopić całą kwotę, jak się okaże, że twórca gra metodą oszustów z kickstartera- zbierze kasę obiecując złote góry, coś tam na początku zacznie
@HetmanPolnyKoronny: Gram juz sporo ciagle w pierwsza kolonie. Gra oczywiście w budowie. Najpierw sciagnalem "demo", potem juz wersje ze steam. Jak sie gra bez wiki i tutoriali na youtube to ma sie mega satysfakcje z odkrywania nowych elementów gry.
Sam mechanizm jest w wersji alpha, sporo kosmetycznych bugów ale ogolnie bardzo stabilnie. według mnie niesamowity silnik otocznia. Fizyka gazów, płynów i temperatury całkiem ładnie zrobiona ale wymagajaca jeszcze poprawek. Sporo na