Aktywne Wpisy
czteryrowery +274

WielkiNos +223
- dzień dobry tu komenda stołeczna proszę przelać blikiem 120 tysięcy.
- dobrze, już.
5 minut później...
#oszukujo #truestory #logikarozowychpaskow #zlodzieje #patologiazmiasta
- dobrze, już.
5 minut później...
#oszukujo #truestory #logikarozowychpaskow #zlodzieje #patologiazmiasta

Zrobiłem sobie projekcik, struktura katalogu wygląda tak:
- src
- models
-- User.java
- controllers
- Application.java
- resources
-application.properties
Plik application.properties wygląda tak:
spring.jpa.hibernate.ddl-auto=create-drop
spring.datasource.url=jdbc:postgresql://localhost:5432/mainedb
spring.datasource.username=postgres
spring.datasource.password=
Klasa user jest standardowo z adnotacją @Entity oraz ma generowanego automatycznie ID. Problem jest w tym, że rekordy się nie zapisują do bazy która fizycznie jest założona. Działa zapis i odczyt rekordów poprzez resta, ale one nie wędrują do tej bazy, więc zakładam że aplikacja nieprawidłowo czyta application.properties.
#programowanie #java #spring #springboot
2017-03-12 22:10:17.280 INFO 9376 --- [ main] o.apache.catalina.core.StandardService : Starting service Tomcat
2017-03-12 22:10:17.282 INFO 9376 --- [ main] org.apache.catalina.core.StandardEngine : Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/8.5.11
2017-03-12 22:10:17.422 INFO 9376 --- [ost-startStop-1] o.a.c.c.C.[Tomcat].[localhost].[/] : Initializing Spring embedded WebApplicationContext
2017-03-12 22:10:17.422 INFO 9376 --- [ost-startStop-1] o.s.web.context.ContextLoader : Root WebApplicationContext: initialization completed in 2306 ms
2017-03-12 22:10:17.624 INFO 9376 --- [ost-startStop-1] o.s.b.w.servlet.ServletRegistrationBean : Mapping servlet: 'dispatcherServlet' to [/]
albo ustaw @Table("users")
@Godziu73: Dodałem
a możesz wrzucić tu jakoś projekt?
g.springframework.boot.autoconfigure.jdbc.DataSourceProperties$DataSourceBeanCreationException: Cannot determine embedded database driver class for database type NONE. If you want an
embedded database please put a supported one on the classpath. If you have database settings to be loaded from a particular profile you may need to active it (no profiles are curren
tly active).
Moje
źródło: comment_NB8ceKeQnt2ONxrUU4yWIXjYWTE8Yjxt.jpg
Pobierzi dlaczego masz dwa pliki z propertiesami? Zwykły i YAML? jak chcesz miec osobno prod i osobno test to sobie to profilami ogarnij
Ciekawa sprawa, jak oznacze ten katalog jako resource root, zrobie gradle bootRun to po wykonaniu bootruna mi się ten folder odznacza z powrotem. Niestety nie rozwiązało to tego problemu, a intellij dalej nie używa tych propertisów ;/
źródło: comment_L0NjCwEvaEGIYRU87E06vmOWUwZM62AC.jpg
Pobierz- src
-- main
-- resources
Z tego co pamiętam to korzystałem z kreatora, może nie konkretnie pod bazy danych, ale jakiegoś tam użyłem.
no to raczej:
-src
--main
---java
---resources