Aktywne Wpisy
Merck_1ae7 +620
Beszczebelny +295
Do czego to doszło, że 10-letnie volvo wyglądające jak gówno są wystawiane za 100 000zł? xD Jakbym to auto widział na parkingu to pomyślalbym, że jest warte max 15tys xD Do tego środek gorszy niż w bmw i audi z lat ~2005. To jakaś sekta volvowa, że udają, że to jest tyle warte czy o co chodzi xD
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
Próbowałem wiele razy. Mieć #!$%@?. Nie da się. Nie da się o tym nie myśleć. Nawet jak wyrzuciłbym radio z samochodu i nie czytał publicystyki. I wrzucił #polityka na czarnolisto. Podwyżki i nowe formy opodatkowania i tak mi przypomniały w jakim szambie pływam.
I ta bezsilność. I wciąż 30 % w sondażu. I słyszę tu i ówdzie : ale tamci to nie kradli? Mój mechanik mówi: ale ten rząd myśli o ludziach, o biednych, dobrze, że jest ten 500 plus... Nie odzywam się. Już za późno. To nie ma #!$%@? sensu.
Ten naród mnie przeraża. Kiedyś byłem agitatorem. Udzielałem się. Cały mój wysiłek był #!$%@? wart.
#!$%@? to, proszę, pomóżcie mi jakoś dojść do siebie psychicznie. Jak mam nie myśleć o tym, że ten kraj zdycha? Że niedługo sąd i prokurator zależny od władzy może ukrócić chociażby wpisy takie jak ten? Kto wyjdzie wtedy na ulicę? Grażyna zachwycona 500plusem? Czy Robert z osiedla, co lubi Dudu, śmieszny meme?
Jestem ogólnie szczęśliwym człowiekiem. Jestem zdrowy, w szczęśliwym związku, jakoś się trzymam finansowo, mam przyjaciół na których mogę liczyć. Tylko ten PiS, błagam, zabierzcie ode mnie to szaleństwo. Zabierzcie mój ból.
#zalesie #pis #bekazpisu
Ludzie z którymi rozmawiam nie rozumieją podstawowych spraw, takich jak trójpodział władzy, tego że należy aktywizować ludzi na zasiłkach a nie dosypywać im do kieszeni, tego że mieliśmy już socjalizm, narodowy-socjalizm i że to się nie sprawdziło, rozmawiać o historii i o tym co z tego wynikło.
Myślę, że taka jest rola dzisiejszej inteligencji
@p_z_jedenastu: Można podpisywać wnioski o ustawy, referenda, zbierać samemu podpisy. Można uczestniczyć w demonstracjach (to nieprawda, że nic nie dają - tylko muszą być dobrze zaadresowane, przykłąd negatywny KOD, przykład pozytywny Czarny Protest). Pisać do posłów listy i odwieedzać ich w biurach. Można prowadzić akcje bojkotowe. Arsenał środków działania społeczeństwa na władzę jest całkiem spory, zwłąszcza na poziomie lokalnym. Edukacja społeeczeństwa jest też
Dopiero jej skutkiem, z poparciem klasy niższej będziemy mogli coś zdziałać. Klasa średnia (czyli w tym przypadku ja) będzie dojechana najbardziej. Niestety ale to widać przy pierwszej wymianie zdań z kim się rozmawia.
Przykład:
W dzisiejszym świecie, przez to, że całą wiedzę ma się w kieszeni w smartfonie wydaje się, że wszystko można wytłumaczyć "na chłopski
Pisanie na wykopie raczej nic nie da, tak samo narzucanie komuś czegoś przez wmuszenie. Retoryka i spokój, nie daj się zwariować.
Pomyśl o tym w taki sposób: możesz spędzać dużo czasu na śledzeniu polityki, ale to nic nie da bo nigdy nic nie będzie od Ciebie zależało. Nikt z rządzących nie przyjdzie do Ciebie i nie zapyta się jak rozwiązać dany problem. Całe to śledzenie polityki to tylko pułapka
@zyyx: Głosując 'nie na te same partie' ryzykujesz, ze wybierzesz kompletne zera, które ladnie się prezentują, a nic nie reprezentują. Poza tym niestety, w polityce trzeba mieć doświadczenie, same dobre chęci (a nawet dobre chęci
Masz świadomość, że własnie opisałaś praktycznie całe składy partii takich jak pis, po, psl, sld... ?
@AnonimowyGoj: Właśnie tego się boję, że kupili sobie kolejną kadencję.. albo trzy.
@Andreth: ale na dobrą sprawę jedyne co możemy robić w państwie teoretycznie demokratycznym to głosowanie w wyborach / referendach etc bądź wyrażanie swojego sprzeciwu poprzez uczestnictwo w marszach protestacyjnych (które same z siebie i tak dużo nie zdziałają jeżeli rządzący mają to gdzieś)
Komentarz usunięty przez autora
Z drugiej strony, 'ignorance is bliss'.
Fajnie byłoby żyć w fajnym kraju, w świadomym społeczeństwie, ze świadomością, że masz wpływ na otaczającą Cię rzeczywistość. Chyba rzeczywiście pozostaje tylko emigracja...