Wpis z mikrobloga

Wiecie co.... jestem tu nowa,wpis pewnie przejdzie bez echa... ale cóż.... jak się nie ma człowiek gdzie wyżalić, to idzie na mirko :) chciałam coś napisać odnośnie tej sprawy z gównej : http://www.wykop.pl/ramka/3638781/udusila-dziecko-poduszka-dlaczego-ma-miec-lepiej-niz-ja/ Znam sprawę z pierwszej ręki.... czytałam komentarze, żę czemu nikt nic nie zrobił, jak była w ciąży.... Byy podejmowane próby, było wysłane pismo do prokuratury, że istnieje zagrożenie realne, że może ona coś zrobić dziecku....i co? i wielkie g...! Prokurator odpowiedział, żę przepisy mówią jasno, że matce nie można nic postawić (żadnych zarzutów) póki dziecko się nie urodzi. DO tego czasu kobieta może robić z swoim ciałem co chce i nie ma żadnych instrumentów prawnych by uchronić nienarodzone dziecko... Czuję się strasznie z tym źle, że pomimo podjętych działań nie udało mi się ochronić tą małą istotę.... Słyszy się, jak to państwo polskie jest za ochroną życia, a nie ma tak na prawdę żadnych skutecznych narzędzi by chronić dzieci przed ich pseudo-matkami.....Magda jest potworem, bardzo złym człowiekiem i jedyna kara na jaką zasługuje to dożywocie...
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jonasz_pawulon: ale niestety znając nasz wymiar sprawiedliwości, to dostanie kilka lat, wyjdzie w połowie za dobre sprawowanie. Jak ktoś podejrzany o morderstwo może odpowiadać z wolnej stopy?! Zawsze mnie zastanawiało dlaczego zabicie dziecka jest traktowane lżej niż zabicie dorosłego człowieka... Mam nadzieję, że zgnije w więzieniu i tam się nią odpowiednio zajmą..
  • Odpowiedz