Wpis z mikrobloga

Kupiłem pare dni temu moda Joyetech eVic Two mini z parownikiem cubis pro i mam problem z gorącym liquidem "strzelającym" w usta, próbowałem na grzałce 0,2 i na 0,5 - w obu przypadkach to samo, poparzone wargi i język, macie może pomysł co może być przyczyna ? Liquid to Liqueen green waves z serii high voltage. Z góry dziękuje za pomoc.
#epapierosy #epapieros
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@EOS: przyczyną plucia liquidem jest parownik Cubis Pro, który niestety jest najbardziej plującym parownikiem ever. Sorry, ale niewiele się da z tym zrobić.
  • Odpowiedz
@EOS: pewnie któryś Smok tfv8 byłby ok. Powiem szczerze, że trochę zardzewiałem jak idzie o parowniki na gotowe grzałki - smok tfv8 to krok w górę, melo3 mini - na tym samym poziomie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Waspin: @znienackowy: Kupiłem tego Smoczka baby beast, i mam problem, vapowanie strasznie gryzie w gardło nawet przy najmniejszych buszkach, miałem grzałkę 0,15 teraz zmieniłem na 0,4 i dalej to samo, pale na mocy w okolicy 50W macie może pomysł dlaczego tak jest ? Olejki z liqueena 0,3 mg
  • Odpowiedz
@EOS: druga sprawa, jak wcześniej chmurzyłeś metodą usta-płuca (jak zwykła fajka) to teraz trzeba bezpośrednio do płuc (bo do tego jest TFV8). Na początek zmień liquid na taki o zawartości gliceryny do glikolu w stosunku 60/40 czy 70/30.
  • Odpowiedz
  • 0
@znienackowy: Grzałka jest od wczoraj zalana, zwykły liquid watermelon a zaciągam prosto do płuc Liqueen ma takie liquidy 60/40, 70/30 ? Albo polecisz jakieś inne firmy ? Bo jak wypytywałem po znajomych to każdy mówił żeby tylko liqueena brać.
  • Odpowiedz
@EOS: z tego co wiem Liqueen High Voltage ma więcej gliceryny. Ja używałem już wszystkiego, obecnie sam mieszam + gotowce Liqua z Edymu. Możesz testowo spróbować znienawidzonych wszędzie Pink Fury, nie orientuje się co jest jeszcze z gotowców w sklepach stacjonarnych. Nic mnie nie męczy na TFV8 (a mam jeszcze Cubisa, Nautilusa X, Protank4, Serpent Mini). Najbardziej "ostre" były Hangseny i właśnie Liqueen tytoniowe, które są bardziej przystosowane do małych
  • Odpowiedz
  • 0
@znienackowy: Rzeczywiście była to wina liquidu, zalałem High Voltage i już nie gryzie w gardło, teraz został mi tylko problem przeciekania TFV8, bo strasznie mi leje od spodu, czasami nawet połowa olejku wycieknie, podobno odginanie blaszek przy grzałce pomaga, wieczorem sie pobawię Dzięki za pomoc Kolego
  • Odpowiedz