Wpis z mikrobloga

@saffal: Z takim fee obawiam się, że transfer do Ciebie wróci. Napisałem taki poradnik mały, na przyszłość polecam:
Jeżeli chcesz, aby Twoja transakcja na pewno nie musiała czekać na potwierdzenie zapamiętaj:
Średnia wielkość transakcji to około 500bajtów,
Średnia opłata za 1bajt w sieci Bitcoin to 0.000001
co daje: 500 * 0.000001 = 0.0005btc ( średnia opłata )
Powtarzam „średnia” dlatego aby mieć pewność, że nasza transakcja dojdzie szybko powinniśmy dać około
@saffal: To masz opłatę 50sat/ bajt. Przykro mi, ale nie przejdzie. Wróci do Ciebie do 72h od zrealizowania.

Jeszcze dodam Ci moją instrukcję przyśpieszenia transakcji:

SPOSOBY przyśpiesznia transakcji:

CPFP (child pays for parent) - ten z kolei opiera się na tym, że kiedy jesteś odbiorcą możesz wydać niepotwierdzone monety z opłatą priorytetową - powstaje łańcuch dwóch niepotwierdzonych transakcji - miner chcąc potwierdzić tą z wysoką opłatą, musi też potwierdzić tą wcześniejszą
@saffal: Dziwne, bardzo dziwne.. Sprawdziłem Twój adres portfela na blockchainie i z tego co widzę to on chce Ci zabrać z konta taką samą ilość środków jaką na niego wrzuciłeś:

https://blockchain.info/pl/address/1AaDbHebveYJLBx7K4AR1sxG2J5phQZNMs

Porównaj sobie sam. Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale spróbuję się dowiedzieć o co chodzi. Jak coś to ja korzystam z Multibit HD i żadnych takich dziwnych przypadków nigdy nie miałem.