Wpis z mikrobloga

##!$%@? mirki z #android wiecie może co się mogło stać ze zajęciami na telefonie? folder po prostu zniknął.Wczoraj był dziś nie ma, przepadł jak kamień w wodę. Przeskanowałem kartę pamięci programem Recuva i znalazł kilka zdjęć... z 2015 albo i starsze, wszystkie celowo usunięte. jak ustawiłem sobie widok drzewa to w folderze DCIM nie ma nic żadnych śladów, jakby te zdjęcia nigdy nie istniały.Natomiast folder LOST.DIR jest wypchany po brzegi nie mam pojęcia co się dzieje. #pomocy
  • 6
@fervi: przeszukałem kartę i nie ma takie folderu jak podajesz. Przeskanowałem też drugi raz Recurvą, tylko agresywniej i posprawdzałem na koncie googla bo może poszły do chmury. Nic, zero śladów.
w LOST.DIR są jakieś pliki bez niczego, nawet bez rozszerzenia i samymi cyframi w nazwie, raczej za małe na zdjęcia. TWRP nawet nie wiem co to jest, ja nawet roota nie mam.

jeszcze ciekawsza sprawa, teraz ja zauważyłem, pojawiły się dwa foldery które kasowałem dwa dni wcześniej, też z jpg. co za cyrk. telefon od jakiegoś czasu świrował (zwiechy, komunikaty o braku pamięci mimo że była, znikająca bateria) ale po Resecie było
@Antylogic: Ogólnie problemy logiczne pojawiają się wtedy, gdy system z jakiegoś powodu straci dane (np. uszkodzenie lub po prostu nie zdąży zapisać), wtedy mu się wszystko pierdzieli.