Wpis z mikrobloga

Kupiłem sobie dziś rooibosa KLIK i boże ale to jest zajebiste. ()Ogólnie ostatnio wkręciłem się w herbaty i kupuje jak #!$%@?. A wszystko dzięki #czajnikowy i konfrontacji z DDTVN. Nawet nie sądziłem, że jest tyle rodzajów herbat, że jedną zaparza się tak a nie inaczej, że jedne lepiej zaparzać z tego a nie tego.

A najlepsze jest to, że to jest #!$%@? tanie. Całą ta zabawa w herbatę. Jasne jak chcecie się bawić w jakieś czarki, czajniczki prosto z chin to nie. Ale herbata sama w sobie jest w śmiesznie niskiej cenie. Średnio z 30zł/100g a 100g herbaty będziecie pili #!$%@? i ciut ciut.

Nigdy już chyba nie powrócę do zwykłej torebkowej 100 torebek za 5,99zł czy coś w ten deseń.

#herbata #przemyslenia
CreativePL - Kupiłem sobie dziś rooibosa KLIK i boże ale to jest zajebiste. (。◕‿‿◕。)O...

źródło: comment_NcOC3BRA1LXlkDgFlwZp6xy2wIUzdQaA.jpg

Pobierz
  • 20
@Deleramentum: Wiem wiem, przed zakupem każdej herbaty/naparu czytam sobie o nim.

i. Może podrzucić ci kilka niedrogich gatunków, od których to sam zaczynałem przygodę z herbatą?

No to podrzucaj. Obecnie jestem w stanie wydać tak do ~ 40zł/100g
@CreativePL tylko zielonej herbaty nie powinno się parzyć w sitku, bo liście powinny mieć dużo miejsca, reszta - śmiało :) skoro przywołałeś czajnikowego to polecam metodę parzenia na 2kubki z jego kanału. Sam rozglądam się teraz za chińskim/japońskim zestawem do herbaty, a ceny potrafią być.. różne ( ͡º ͜ʖ͡º)