Wpis z mikrobloga

śledzę sobie rozwój DayZ Standalone on niedługiego czasu, ale dosyć wnikliwie. Jednocześnie gram w moda do Arma 2. Z racji tego że nie mam normalnych zainteresowań myślę nad zakupem tego książkowego przykładu wiecznej alfy w celach porównawczych xD. W mojej ocenie gra w którą przegram 100h z miejsca staje się dla mnie bardzo dobra każda która tego pułapu nie osiągnie z miejsca jest średnio-słaba.

Jak uważacie mirki-ocalali, warto kupić? Strasznie rajcuje mnie enviroment design i skala przebudowy mapy z wersji vanilla(mod) taki f----z mam.

#dayz #arma2 #dayzsa #pcmasterrace #gamedev
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Strasznie rajcuje mnie enviroment design i skala przebudowy mapy z wersji vanilla(mod) taki f----z mam

@Szumny: pod tym wzgledem akurat z-----i. Wszedzie dowalili miasta, nie ma praktycznie miejsca gdzie moznaby skitrac sobie autka (ktore pewnie kiedys dodadza)
  • Odpowiedz
@Szumny:
Jakbyś nie grał w moda to jeszcze ale po co wydawać chore pieniądze na produkt który za 5 lat może wyjdzie z alphy.
Ja sie napaliłem z rok albo dwa temu i była to wersja bodaj 0.55, a teraz jest 0.60. Co dodali przez ten czas? Kilka broni, jeden samochod, kilkukrotnie usuneli zombie, dodali jedno miasto i jakieś pomniejsze pierdoły. Cały czas zasłaniają się pracą nad silnikiem. Ciekawe na
  • Odpowiedz
@Szumny: może taka duża lista robi wrażenie ale weź pod uwage to jak długo powstawał mod, ile ludzi nad nim pracowało, ile pieniędzy w niego włożono, ile posiada funkcji i porównaj to sobie teraz ze Standalonem...
Miał to być piękny symulator przetrwania, jeszcze przed tym wielkim boomem a skończyło się na morzu obietnic. Nie dał bym tym developerom pieniędzy drugi raz.
  • Odpowiedz
@Szumny: szanuje Rusta (pomimo tej rakowej sceny na youtubie i twitchu) bo tam reddit kieruje rozwojem gry. Całą mechanike przebudowano chyba ze 3 razy bo po prostu nie podobała się graczom. Do tego potrafili napisać całą grę praktycznie od nowa w czasie kiedy dayz dostało jeden albo dwa update'y
  • Odpowiedz
@glupiekonto: wszystkie(90%) assety w modzie to biblioteki army 2 dlatego dało się to zrobić szybko. Oni w SA robią większość assetów od zera bo nowy system animacji bo wyższa jakość modeli. Tu bym sie dopatrywał powodu dedalajnów

10% zostawiłem na foliage który będzie zastąpiony w 0.62
  • Odpowiedz
@Szumny: Warto jak cholera, ale znajdź sobie 1-2 osoby do gry i graj tylko na prywatnych serwerach. Najlepiej na 1 osobie, mniej kamperow za murkami, oknami i dachach :)

- mało pojazdów, brak helek, atv etc

@Szumny: Heli są normalnie. Tyle, że na mapie w jednym momencie są dwie, żeby nie było za łatwo. Samochody wycofali z powodu zmian w synchronizacji. Na experimanetalu działają bardzo dobrze, więc pewnie
  • Odpowiedz
@Szumny: Wróciłem do DayZ po 2 rocznej przerwie i naprawdę się zdziwiłem. Ta gra jest już w pełni grywalna. Co prawda co jakiś czas 2-3h trafi się jakiś crash. Kiedyś odrzucała mnie optymalizacja oraz desynchro, obecnie obie te rzeczy są lepsze niż w modzie. Jedynie co mi brakuje to pojazdów ale mają się niedługo pojawić. Ludzie mówią że kasa wywalona w błoto też tak myślałem, ale teraz nie żałuje wydanej
  • Odpowiedz