Wpis z mikrobloga

#seriale #the100

SPOILER dla tych co nie widzieli 4x4

- Bądź drobną dziewuchą
- walcz z inną dziewuchą na miecze
- oponentka przebija cię na wylot
- po przebiciu spadnij do wąwozu z wysokości 326m
- uderz w płytką rzekę na na dnie wąwozu z prędkością 171km/h
- po niedługiej chwili ocknij się na kamienistym brzegu rzeki
- wstań
- wsiądź na konia! który stał nieopodal i każ mu jechać do domu..
- ????
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@r5678: #logikarozowychpaskow Twórcą jest Kass Morgan. Na każdym kroku widać jak to faceci są bezużyteczni a to kobiety wiedzą wszystko najlepiej i to one są przywódcami. Każdy mężczyzna który stał się przywódcą (Marcus, Pike, Thelonius) został pokazany jako ten zły okrutny dyktator który dąży do wojny. W tym serialu, aż bije feminizmem.
  • Odpowiedz
@Slawek91:
Dobre spostrzeżenie, nie mniej Kass Morgan napisała książkę. Z serialem nie ma nic wspólnego. Głównym twórcą jest Jason Rothenberg. Ale jak w przypadku takich osób z reguły piszą tylko odcinki otwierające i zamykające sezon.
Ten odcinek napisała niejaka Kim Shumway, ktokolwiek to jest. Z tego co widać the 100 to jej debiut.
Wcześniej pracowała przy Dallas.. jako osoba która sprawdza scenariusz pod kątem prawnym, czy nie ma żadnych zastrzeżonych
  • Odpowiedz
@Slawek91: Poza tym książka z tego co patrzę jest na dzieńdobry dużo bardziej logiczna od serialu..
Clark w książce pełniła głównie funkcję lekarza.. nawet jak dorośli już się pojawili. W serialu zrobili z niej przywódczynie.
W książce jej matka wcale nie była lekarką tylko naukowcem.
W książce na rok przed wysłaniem 100 nastolaktów posłano 10 dorosłych.
Sama akcja książki dzieje 300 lat po kataklizmie, a nie po 97 latach jak w serialu
Ludzie z Mount
  • Odpowiedz
@r5678: Gdzieś poszli złą drogą.
A informacje o twórcy wziąłem nie potrzebnie z wiki.

Serial jest adaptacją książki Misja 100 autorstwa Kass Morgan, która napisała także scenariusz serialu wspólnie z Jasonem Rothenbergiem.

W każdym razie ja już darowałem sobie ten serial.
  • Odpowiedz
@r5678: Mam podobne odczucie! Im dalej w odcinki, tym lepszy serial.
Ja miałam dłuższą przerwę w sezonie 2, nie chciało mi się oglądać, bo jakoś tak miałam wrażenie, że z serialu nic nie wyjdzie wartościowego, ale jakoś się przemogłam po dosyć długim czasie i teraz jestem już na bieżąco.
  • Odpowiedz