Aktywne Wpisy
Nie mam pojęcia co robić, pare tygodni temu skonfrontowałem różową, że nie mam już więcej siły siedzieć w robocie w dodatkowe soboty + nadgodziny i chciałbym żeby zaczęła w koncu szukać pracy po prawie 2 letniej przerwie... Finansowo ciagle od 10 do 10, mentalnie i fizycznie jestem już wrakiem, wracam do domu po 10-11h zmianie i nawet nie ma zakupów zrobionych i musze do sklepu iść zmęczony i brudny. Powiedziałem jej wszystko
Pan_Slon +182
chciałbym kupić alfe 147 2005/2006 po lifcie.
Tak wiem wiem są awaryjne... ale o ile nie będę ładował w nią 1 tys miesięcznie to jest ok. Spotkałem też się z wieloma opiniami w internetach, że wcale nie są takie najgorsze jak to wszyscy mówią.
Moje pytanie to:
Na co zwracać szczególną uwagę przy zakupie? Nigdy nie miałem tego auta i nie za bardzo wiem co świadczy o tym, że w niedalekim czasie pojawią się duże problemy.
Prośba o konkretne odpowiedzi.
#alfaromeo #alfaholicy #147
@malysz_z_syrena: jak dają lawete w zestawie to bierz
@malysz_z_syrena: A skąd wiesz? Miałeś już taką?
"Nigdy nie miałem tego auta"
Mam internet i umiem czytać. Chciałem też oszczędzić sobie czytania wpisów typu:
@agablazej: Ogólnie ciężko znaleźć 147. Wszystkie z 2005 mają przejechane 100-150 tys i aż nie chce mi się w to wierzyć. Możesz podać jakieś konkretne forum? Chętnie poczytam na ten temat.
http://www.forum.alfaholicy.org/
ja kupiłem147 od alfaholika (do dzisiaj mam ich ramkę od tablicy rej) , 2001 rok, kupiona w polsce, wszystko w papierach, przejechane 140tys. i trochę zaczyna gnić próg, poza tym wygląda jak nówka i nic się nie psuje (raz zwariowały wycieraczki i raz wymieniałem wahacze z przodu i jeszcze rolkę od kompresora klimy). ale to był naprawdę cud że ją znalazłem
Znalazłem dość ciekawą sztukę z instalacją LPG... Silniki AR dobrze znoszą kontakt z gazem?
@malysz_z_syrena: Bywają problematyczne (wariator i trzeba używać dobrych drogich świec i dobrego oleju) i lekkie branie oleju . Ale aż tak bym nie demonizował . Ja miałem 147 2.0 TS w Selespeed i na dokładkę w
Ostatnio jak zacząłem jakiejś szukać okazało się, że praktycznie wszystkie "ciekawe" egzemplarze są na śląsku... Mieszkam na mazowszu i nie bardzo mam po drodze żeby jechać ileś-set km, żeby przekonać się, że zawieszenie stuka czy silnik nierówno chodzi. Poczytałem trochę na forum i panuje opinia, że 80% tych aut to szroty i na prawdę trzeba się przyłożyć, żeby znaleźć coś konkretnego. Choruję na 147 już od ładnych paru lat, ale
@Variv: Niezłe combo :D