Wpis z mikrobloga

@szzzzzz No i przez to ciezko o dobra fotke czarnego Niufa. To zreszta szesciotygodniowy szczeniaczek. Teraz ma juz prawie 5 mies. I ponad 25 kg. Ale dalej uwielbia siadac w tej "dostojnej" pozie. Czesto w ogole idzie sie turlac z nim ze smiechu.
@Nightshade: Oj no tez mi wpadal w oko. Sa przefajne. W ogole te "molosowe" rasy to misiowe takie. Ja wybralem Niufa natomiast ze wzgledu na charakter i podejscie do dzieci. Ktos musi w domu miec stabilna psychike ( ͡º ͜ʖ͡º) Jak juz bedziesz miala to rowniez poprosze o fotki.
@Niedobry: Jeśli nie widziałeś to polecam te dwa instagramy niufkowe: https://www.instagram.com/ralphie_the_newf_and_the_boss/ i https://www.instagram.com/newfoundland.lovers.club/ <3

Miałam leonbergerkę przez prawie 9 lat, zdecydowanie najmądrzejszy i najprzyjaźniejszy pies jakiego miałam w życiu. Niufki bardziej puchate ale u nas odpadają przez ślinienie się. No i wydaje mi się, że mimo wszystko leośki są bardziej uległe, ale wszystko zależy od egzemplarza. Młodym się na pewno pochwalę, wczoraj skończył miesiąc i czeka na nas w Czechach :D
@Nightshade: No to juz naprawde blisko. Ehh bedzie kupa radosci. Za instagramy dziekuje. Co prawda widzialem obydwa. (Poltora roku czekania i przygotowan. Bo wiesz sama pewnie najlepiej ze nie sztuka kupic. Ale sztuka zadbac. Nawet auto trzeba pod Niufa kupic inne. Jakies kombi chociaz. ) To corka z zona zdazyly "caly internet" zczytac. Co do puchatosci to widzialem Leonki na fotkach którym niejeden futra by pozazdroscil. Roznica raczej w typie siersci.
@Niedobry: fajnie tak spojrzeć na szczeniaka (ʘʘ) właśnie pod nogami śpi mój już 12 letni niuf, a kawałek dalej 7 letni brązowy ( ͡° ͜ʖ ͡°) po tylu latach już zapomniałem jakie szkody potrafi czynić ten mały niedźwiedź
@aso824: To prawda. Potrafi. Praktycznie nie zostaje sam. Ale. Dopiero co pomalowane sciany juz podrapane bo otwiera sobie drzwi. Drzwi podrapane rowniez. Jedne rozwalone. Poobgryzane meble. Dwa kable juz na koncie przegryzione. Skarpetki uwielbia dzieciakom podkradac. Kapcie i klapki standardowo naleza do niego. Z racji rozmiarow wskakuje juz na szafki w kuchni i stoly w calym domu.
Kradnie wszystko i jak nie da zjesc rady tego od razu to leci na