Wpis z mikrobloga

Ostatnio czuję, że coś jest nie tak z moim SS Rival 100, bo kompletnie nie potrafię zapanować nad recoilem. Musiałem sprawdzić w paincie, czy jestem w stanie narysować prostą linię poziomo i pionowo i wyszło mi coś takiego. Na MX518 udawało mi się rysować idealnie proste linie bez wysiłku, a tutaj dzieje się coś dziwnego. Rysowałem wolnym ruchem będąc skupionym. Do tego dochodzą jakieś dziwne akceleracje, celownik nie trafia tam gdzie chce. Używam mousefix, EPP wyłączone, wszystkie komendy na akcelerację na 0, sterowniki zainstalowane. Nie wiem czy trafiłem na taki egzemplarz, czy ta myszka jest po prostu tak #!$%@?. Nie polecam też tej myszki dla osób z dużymi dłońmi.

#csgo
Pobierz
źródło: comment_OsgZVT24YpXAa5tSKtJXzHMMc5HzaxTB.jpg
  • 23
@karski: Obstawiam że się przyzwyczaiłeś po prostu do MX518, jej sensor nie jest najnowszy/najlepszy. W rivalu możesz uzyskać taki efekt zmieniając ustawienia w sofcie (coś takiego jak Angle Snapping).
@wezpigulke6: 500, nie chodzi mi o to, że myszka ma się poruszać idealnie po linii prostej, ma po prostu zjechać równo w dół przy sciąganiu full auto, a w moim przypadku myszka rozjeżdża się na boki
@JanuszMniejszy: Jeśli chodzi ci o "Zwiększ precyzję wskaźnika" to jest to sztuczne zwiększanie prędkości kursora jeśli szybko ruszysz myszą, jak wyłączysz masz czysto to ci myszka wysyła. Nie ma to znaczenia w grach jeśli odbierają one dane RAW od myszki. (np w ustawieniach csgo)