Wpis z mikrobloga

@Ayano: ja też chcę przpepis na pączki!!
@zgubilam_kredki: chruścicki zrobione, choć przepis modyfikowałam. Zamiast mąki pszennej, dałam mąke orkiszową, zamiast cukru xylitol, smietana bez dodatku mleka w proszku czy żelatyny, gumy guar (bo i takie widziałam). Cukier puder do posypania to mix prawdziwej wanili, cukry oraz xyltolu. Boskie są. Pozdrawiam
  • Odpowiedz
@zgubilam_kredki: smakują zupełnie normalnie. Ja używam mąki orkiszowej do wszystkiego. Bardzo dobrze się z nią pracuje, a nie jest to pszenica której bardzo mocno unikam. Ciasto jest ciemniejsze i przed smażeniem i po. Polecam serdecznie. Mi się marzy keidyś wejśc na poziom pracy z mąkami BG, jak migdałowa, kasztanowa, jaglana. Na razie pracowałam z mąką ryżową, kukurydzianą no i oczywiście ziemniaczaną. Bez szałowych efektów, praca z tymi mąkami trudna.
  • Odpowiedz