- system co minutę wysyła dane na serwer - po pewnym losowym czasie (raz po godzinie, raz całym dniu) coś się zwiesza i przechodzi do stanu WLNOSSID_AVAIL - nie następuje automatyczny reconnect, pomaga tylko esp.restart() lub klasycznie zasilaniem - wywaliłem cały kod, odłączyłem wszystkie czujniki i przerwania (tak że teraz jedynie co robi to wysyła co minutę same zera) i jest to samo
w domu mam repeater wifi, możliwe, że esp sygnał z niego i bezpośrednio z routera (obydwa są na to samo ssid), może sobie z tym nie radzi? czy po prostu walnięta kość?
@Bianconero: aha, zapomniałem dodać je jest on w formie nodemcu, zasilanie leci 5v, zasilacz z wyjściem usb, dodatkowo dałem kondensatory magazynujące i filtrujące. Testowałem też na bardziej stabilnym źródle.
@garmil: Mam 4 ESP8266 na 3 różnych AP z tym samym SSID. Radzi sobie bez problemów na sofcie ESPEasy. Przełącza się sam na inny AP jak obecny zniknie z sieci. Każdy AP na innym kanale oczywiście i AP nie zachodzą częstotliwościami na siebie. Oczywiscie zaczyna rwać bo zasięg słaby ale jak właściwy AP wróci to i esp wraca na niego bo silniejszy sygnał.
Do wygrania Król Złoty - Zygmunt I Stary To zwykłe rozdajo.
Losowanko w niedzielę o 16-17 Do tego czasu macie szansę na wygranie tego pięknego banknotu. Warunek jak zwykle: nie zielonka, plusik oraz koment obowiązkowy (omijam plusujące boty)
No i po co jej to? Fajna, zgrabna, wyksztalcona dziewczyna ale musi sobie cos oszpecic bo inaczej sie udusi. Zeby to chociaz sexy bylo troche czy cos. Tak wiem kazdy robi ze swoim ciałem co chce. #tatuaze #instagram #tinder #pytanie
- system co minutę wysyła dane na serwer
- po pewnym losowym czasie (raz po godzinie, raz całym dniu) coś się zwiesza i przechodzi do stanu WLNOSSID_AVAIL
- nie następuje automatyczny reconnect, pomaga tylko esp.restart() lub klasycznie zasilaniem
- wywaliłem cały kod, odłączyłem wszystkie czujniki i przerwania (tak że teraz jedynie co robi to wysyła co minutę same zera) i jest to samo
w domu mam repeater wifi, możliwe, że esp sygnał z niego i bezpośrednio z routera (obydwa są na to samo ssid), może sobie z tym nie radzi?
czy po prostu walnięta kość?
#elektronika
zasilanie leci 5v, zasilacz z wyjściem usb, dodatkowo dałem kondensatory magazynujące i filtrujące. Testowałem też na bardziej stabilnym źródle.