Wpis z mikrobloga

@Fantomkiller: a tego to nie wiem. Jakby tak było, to super sprawa :D Na stronie jest jedynie napisane :

ZAWORY BOCZNE

Dwa jednokierunkowe zawory boczne, będące zarazem elementami montażowymi filtra N99, ułatwiają odprowadzanie wilgoci wraz z wydychanym powietrzem z maski. Przekroje otworów zostały dostosowane wielkością tak, by umożliwić swobodne wydychanie powietrza w trakcie aktywności fizycznych.
@Inatine: tak dokładnie jest w masce która pokazałaś (mam dokładnie ten model) zaworek ma plastik a nie filtr. Czyli on tylko blokuje powietrze z zewnątrz przy wdechu i pozwala na łatwe wydychanie powietrza.

Edit: Pisze ze sa elementami montażowymi na nich osadzamy ten glowny filtr n99 ;x same sa z plastiku i w srodku maja plastik :D
szkodzi mniej niż bycie w pomieszczeniu z osobą która pali fajkę

@nerana112: Ale zdajesz sobie sprawę, że ten syf ci się kumuluje w płucach i to, że nie ma skutków natychmiastowych, to nie znaczy, że w przyszłości nie dostaniesz raka płuc "z niewiadomych przyczyn, przecież nie palę"?
@nerana112: Lepsze to niż zaciągać się z rury wydechowej starego diesla na własne życzenie jak przeciętny palacz ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak koledzy chodzili w czapkach w zimę a ty miałeś gołą głowę to też się z nich śmiałeś? xD

I tak w tych czasach dostarczam wystarczająco dużo środków rakotwórczych do organizmu - z jedzenia choćby.
@Khaine
@Fantomkiller nie,z czapki się nie smialem, ale z maseczki bym prychal na pewno, ja się nie pruje o hajs, Twój hajs wydawaj jak chcesz, dla mnie to poprostu komicznie wygląda i średnio ma sens, bo na pewno spotykasz się z ludźmi którzy palą przy Tobie, albo siedzisz w zadymionych barach i pewnie maseczki nie zakładasz, a przejść przez miasto powiedzmy 30-60 min to koniecznie trzeba profesjonalny sprzęt oczyszczający powietrze xD
bo na pewno spotykasz się z ludźmi którzy palą przy Tobie

@nerana112: Nie znam nikogo kto pali (a przynajmniej przy ludziach), ten antyczny nałóg wymiera.

siedzisz w zadymionych barach

Nie siedzę w zadymionych barach. Nie pamiętam kiedy ostatni raz czułem w ogóle dym papierosowy. To było miesiące temu.

przejść przez miasto powiedzmy 30-60 min to koniecznie trzeba profesjonalny sprzęt oczyszczający powietrze

Przy normach przekraczających ~200% (teraz mamy gdzieniegdzie ponad 1000%) tak,
@Khaine co Ty się tak tych palaczy czepiasz? wszyscy nie palący rozumiem #!$%@? w maskach jak na balu w XVIII wieku i dbają o zdrowie, są delikatniejsi i odczuwają trud z przebywania w smogu? W takim razie całe szczęście, że pale i nie umieram od przebywania w zakopconym pubie, a nawet mi to nie przeszkadza