Wpis z mikrobloga

Mirki, słyszeliście o corporate readiness certificate? W skrócie crc. Jest to program do studentów organizowany przez Ing services polska oraz IBM w Katowicach. Jeżeli brał ktoś w tym udział to chętnie poznałbym opinie czy warto. #programowanie #informatyka #studia #studbaza
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

corporate readiness certificate

@Coreq: nie słyszałem i nie widziałem nigdzie w wymaganiach do pracy, chociaż dla kogoś totalnie zielonego w korporobocie to może nie być najgłupszy pomysł
  • Odpowiedz
@Coreq też właśnie przeczytałam info na stronie swojej uczelni (filologiczna) i w sumie się zastanawiam o co chodzi..
Niby test z angielskiego ma być jako warunek kwalifikujący do przyjęcia na cykl szkoleń.
Próbowałam wyszukać opinii w internetach, ale nie ma nic. Dodatkowo znalazłam info na stronach uczelni, że test ma być typowo z pojęć IT, gdzie u mnie na stronie nie ma nic o tym..
  • Odpowiedz
@Vermicularis: będę mieć dopiero 2marca. Z tego co pogrzebalam i wyczytałam, to u nas seria szkoleń bedzie z service management, wiec mniej więcej juz wiem o czym poczytać przed testem :)
Jak cos to pytaj, pozniej tez dodam info jak było na teście ;D
  • Odpowiedz
@Arekusandura: Przedwczoraj w Katowicach miałem test z programowania i Dockera (pytania wielokrotnego i jednokrotnego wyboru) - poziom nie był jakiś wygórowany moim zdaniem, ale było dużo ludzi, więc próg może być wyśrubowany. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Vermicularis: Pisałam dzisiaj ten teścik. Pytania miałam po angielsku, ok 25 pytań abcd sprawdzających tylko znajomość języka. Baaaardzo były proste. Do tego były dwa pytania otwarte, w których pytali o IBM
Nie mówili w sumie nic kiedy będzie coś wiadomo. A u Was ile trzeba czekać na rozpatrzenie kogo biorą a kogo nie?
  • Odpowiedz
@Vermicularis: To cudownie! : D Cieszę się :) Jak Cie poinformowali?
Dzisiaj jeszcze było dodatkowe spotkanie dla tych co nie mogli w terminie przyjść i jeszcze w sumie nic nie wiadomo, a już w ten czwartek pierwszy wykład ;P
  • Odpowiedz
haha tak, cały cykl za mną i test końcowy tez :P kto zdał ten się dowie dopiero 18go :<
Hah nie było to trudne, ale dosyć szybkie i intensywne więc pytań zamkniętych na końcowym nie ogarniałam. Świtało, wiedziałam że było, sluchałam, ale wskazać poprawnej odpowiedzi nie umiałam ze 100% pewnością bo wszystkie się wydawały prawidłowe :P
i dużo otwartych było do samodzielnego wymyślania albo napisania co osobiście dla mnie jakiś "termin" znaczy
  • Odpowiedz
Zajęcia zależy kto prowadził i jaki był temat. Za każdym za razem prezentacja była z kimś innym, raz to byli pracownicy, raz managerowie, raz szefunio, zaś innym razem szef wszystkich szefów( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale ogólnie rzecz biorąc w takiej formie były ciekawe. Czy warto? Zależy od pozycji siedzącego. Warto z jednej strony, bo jest opportunity do wpisania sobie szkolenia w CV, jest za darmo i to zawsze
  • Odpowiedz