#hosting Jaki hosting teraz opłaca się kupić do 30 wordpresów i 10 prestashopów? Wcześniej miałem hekko ale trochę za mały limit RAM. Teraz mam #mydevil ale co jakiś czas zdarzają się jakieś problemy i klienci są bardzo niezadowoleni Myślałem nad hitme, ale jeszcze nie testowałem. Co polecacie?
@michalind: Problem z większością VPS i dedków to konieczność administracji. Nie mam na to chęci i czasu. VPSy administrowane z pojemnością 40-50 GB to 900zł rocznie, więc też mija się z sensem. Dlatego wolę zwykły hosting.
@michalind: Z tego co dowiedziałem się z supportu trwa atak właśnie na moją maszynę. Nie wiem czy jest sens przenosić się na inny serwer, skoro on również może zostać kiedyś zaatakowany i zapewne problemy znowu się powtórzą. Ogólnie mydevil jest całkiem ok i ma b. dobry support, ale niestety jak na tak krótki okres współpracy za dużo było różnych padów.
Taka ilość na jednym koncie hostingowym? Ciężko. saycool - w hekko raczej na pewno za dopłatą możesz mieć lepsze limity RAM, sam kiedyś dopłacałem. Pytałeś?
@lukasz-miarczynski hmmm, nie było problemów w hekko, chociaż pewnie tych WP było mniej. Za to jeden z ruchem pół miliona odsłon na miesiąc. Wszystko zoptymalizowane więc spokojnie miescilem się w ograniczeniu użycia procesora.
@michalind: Nie przypominam sobie teraz, ale chyba w hekko w znacznie dłuższym okresie czasu było znacznie mniej downtime. Wychodzę z założenia, że na współdzielonym nie przejmuje się atakami, ponieważ hostingodawca daje sobie spokojnie z nimi radę.
Wcześniej miałem hekko ale trochę za mały limit RAM.
Teraz mam #mydevil ale co jakiś czas zdarzają się jakieś problemy i klienci są bardzo niezadowoleni
Myślałem nad hitme, ale jeszcze nie testowałem.
Co polecacie?
@saycool: dementuję
Na upartego zawsze można pójść w VPS lub dedyka. Pytanie, ile klienci płacą ;-)
Ogólnie mydevil jest całkiem ok i ma b. dobry support, ale niestety jak na tak krótki okres współpracy za dużo było różnych padów.
Komentarz usunięty przez autora
@saycool: to na jednym koncie? trochę za dużo ;)
saycool - w hekko raczej na pewno za dopłatą możesz mieć lepsze limity RAM, sam kiedyś dopłacałem.
Pytałeś?
Chociaż może wyparłem z pamięci te złe rzeczy u innych hostingodawców ( ͡° ͜ʖ ͡°)