Wpis z mikrobloga

Odstawmy na chwilę na bok spusty nad Gabrielem Jesusem i zerknijmy na inny nabytek zimowego okienka w Premier League, który w dwóch meczach odnotował już trzy trafienia.
Wiadomo, że określenie "talent" może być w tym przypadku złe, bo gość ma już 26 lat, ale zauważmy to już któryś napadzior z Włoch, który może się okazać tzw. late bloomerem. Luca Toni późno odpalił na jeszcze wyższy level, Graziano Pelle też późno odpalił (i niestety prosto do Chin). A Manolo grywał bardzo dobrze w Napoli (prócz ostatniego sezonu o ile się nie mylę), jednak nie wyciągnął jeszcze maksimum ze swojego potencjału, który każdy zauważał.
Według mnie gra Świętych jest dla niego wodą na młyn. Od początku roku Święci z łatwością stwarzali sobie sytuacje, ale niestety zawsze była ta impotencja w final third. Szczególnie od kontuzji Austina. A tymczasem Gabbiadini póki co umie przyjąć tyłem, obrócić się (jak przy trzeciej bramce w barwach Sot'onu), grać na wyprzedzenie, jak i powalczyć w powietrzu.
Póki co strasznie mi się podoba ten transfer i zdaje się byc świetny dla każdej strony - i dla Napoli i dla Milika i dla Sotonu i dla samego Gabbiadiniego.

#pilkanozna #premierleague #transfery
Pobierz splndid - Odstawmy na chwilę na bok spusty nad Gabrielem Jesusem i zerknijmy na inny ...
źródło: comment_ldc3KLOlvtaItM6983xKR0QrsxVBY0s5.jpg
  • 7
Według mnie gra Świętych jest dla niego wodą na młyn.

@splndid: Gdy już część piłkarzy Świętych załapie, że grając na zwolnienie nie uda im się pozbyć Clauda Puela z klubu to powinni w końcu zacząć grać.
@splndid: w Napoli marnowal ostatnio mnóstwo patelni gdy zastępował kontuzjowanego Milika,widać że wewnątrz kipiał m.in idiotyczna czerwona z Atalantą,zmiana klubu dobrze mu zrobiła,zwłaszcza debiutancka bramka to taka w jego stylu,bezczelnie pod poprzeczkę