Aktywne Wpisy
Markotny_Marek +174
Niewielu z Was - młode wilcy - wie, że w latach 90. istniał zwrot "mój komputer jest za szybki."
Była sobie np. taka gierka "Cisco Heat" i jak nie wyłączyłeś TURBO w swoim 486DX2 z 66 MHz na 33 MHz, to brak optymalizacji gry powodował gejmołwer w pięć sekund, za szybko wszystko działało.
To nara xD
#komputery #nostalgia #ciekawostki
Była sobie np. taka gierka "Cisco Heat" i jak nie wyłączyłeś TURBO w swoim 486DX2 z 66 MHz na 33 MHz, to brak optymalizacji gry powodował gejmołwer w pięć sekund, za szybko wszystko działało.
To nara xD
#komputery #nostalgia #ciekawostki
deeprest +296
Ale śmiesznego szczurka brudaska znalazłem przy drodze
#pokazkota
#pokazkota
Zapytaliśmy o szczegółowe powody i czekamy dalej.
#epapierosy #epapieros #rzucampalenie
@Dijuna: i uprawomacniasz tezę wynikami własnych badań w oparciu o metodę naukową i standaryzowane narzędzia - jak w przypadku linkowanych wyżej? Czy to ekstrapolacja z doświadczeń własnych?
@Oszczer: nie wiem ile tego 1,5 mg palisz, nie wiem też jak to się przekłada na zwykłe
@Dijuna: nie. Ekstrapolowałeś z doświadczenia własnego do populacji, czyli wszelkie wskazane przez Ciebie korelacje nie mogą być naukowymi twierdzeniami.
Strona ministerialna powstała za publiczne pieniądze i my chcemy, żeby dilowała z wynikami placówek naukowych, żeby nie myśleć, że jest po prostu reklamą produktów aptecznych.
@Dijuna: poproszę link do opracowań naukowych. Plotki nas nie interesują.
@Dijuna: no przecież wysłałem Ci link do badań potwierdzających, że e-p-------y pomagają rzucić palenie analogowe.
Ty za to nie przesłałeś mi dotąd nic. Taka różnica. I taki fakt.
Strona ministerialna reklamuje produkty nikotynowe, a więc chcemy, żeby zamieszczała tam pełne portfolio. Co w tym jest niejasne?
Komentarz usunięty przez autora
W pierwszym poście pisałem, że chodzi o walkę z uzaleznieniemn, a nie wymienienia źródła nikotyny na lepsze, bo to, że lpeiej e-p-------y niż analogi to w sumie oczywiste...