Wpis z mikrobloga

Byłam dzis w Biedronce, przede mną przy kasie jakiś Seba, który wcześniej kręcil się obok kosmetyków typu pudry, cienie do powiek itd i widziałam jak wziął stamtąd 3 opakowania a potem przy kasie jedno schował do kieszeni a dwa pozostałe wyłożył na taśmę, i kupił, chce odejść więc mówię do kasjerki, że na moje oko on ukradł jeden puder, który włożył sobie do kieszeni, obok stała też ochrona, która to słyszała i wiecie co?! NIKT NIE ZAREAGOWAL! To ja narazam swe zycie, bo cholera wie czy Sebix mi #!$%@? nie spuści jak wyjdę ze sklepu a oni mają to gdzieś! Następnym razem nic nie powiem ( ͡° ʖ̯ ͡°) #takbylo #sebix #oswiadczenie
  • 11
@anamakota: jak widze ochrone ktora nawet nie daje rady prosto ustac to tak lekko sie zawsze usmiecham do siebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Prawda jest taka, że prawo u nas jest chore. Teraz bodajże do 400zł kadziesz nie jest przestępstwem tylko wykroczeniem wiec Sebix moze wejsc i wyniesc co chce a jedyne co sie stanie jak go zlapia to dostanie mandat. W Polsce jak w lesie... NIE!
@anamakota: W Kauflandzie raz wybierałem sobie piwa, a wszedł szybkim krokiem jakiś 2 metrowy (ale niezbyt napakowany) Sebix, zgarnął jakieś tańsze piwo (1 puszkę) do wewnętrznej kieszeni kurtki i wyszedł. Nawet jak ktoś jeszcze to widział (w alejce byliśmy sami), to nie sądzę, żeby go skutecznie zatrzymał. Może to całkiem sprytne z jego strony, że brał 1 puszkę tańszego piwa a nie dwie lub trzy jakiegoś droższego. Nie wiem czy by