Kupiłem octavie 1 2.0 8v aqy Pokazuje błąd sondy na kolektorze. W tłumiku brak kata, założony nowy katalizator. Pokazuje dwa błędy. Wymieniłem dwie sondy (dedyki) Pokazuje cztery błędy... Ktoś ma jakieś pomysły? #motoryzacja
@Arcziii Kobitka ściągneła ją z Niemiec dla siebie dwa lata temu. Pojeździła rok i sprzedała ją mi. Jak podłączę kompa to nawet nie widzi żadnej sondy. W ECU można aż tak namieszać??
@koziol87: kobitka musiała odstawić autko do januszy, juz sie tak nie robi. Sondy nie są az tak drogie, a edycja ecu tez nie mało kosztuje. Ewentualnie poszukaj gdzieś kompa używki, zamów od jakiejś firmy z pragonem. Podepniesz i zobaczysz o co kaman.
@koziol87: ten silnik to pancerny gównomuł zrobiony do gazu, którego żłopie dużo za dużo nawet gdy jest sprawny ( ͡º͜ʖ͡º). Już 1.8 lepszy nawet bez turbo.
Niemniej - co dokładnie pokazuje komputer? Jakie sondy założyłeś? Na moje to tak jak pisze @Arcziii: poryte w komputerze. Poszukaj używki na allegro i jeśli znajdziesz tam też używane oryginalne sondy - załóż te bo podejrzewam że masz
@Smieszek_Poza_Kontrolo w poniedziałek auto leci do elektryka. Zobaczymy co stwierdzi. Sondy założyłem oryginalne bi słyszałem że zamienniki są uja warte.
Pokazuje błąd sondy na kolektorze.
W tłumiku brak kata, założony nowy katalizator.
Pokazuje dwa błędy.
Wymieniłem dwie sondy (dedyki)
Pokazuje cztery błędy...
Ktoś ma jakieś pomysły?
#motoryzacja
Już 1.8 lepszy nawet bez turbo.
Niemniej - co dokładnie pokazuje komputer? Jakie sondy założyłeś? Na moje to tak jak pisze @Arcziii: poryte w komputerze. Poszukaj używki na allegro i jeśli znajdziesz tam też używane oryginalne sondy - załóż te bo podejrzewam że masz