Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jestem w c--j słaby fizycznie - zwłaszcza brakuje mi kordynacji ruchowej. Jak chodziłem do szkoły to oczywiście na wf-ie wybierano mnie ostatniego. Gdy inne dzieciaki kopały w piłkę, ja siedziałem przed komputerem - dlatego, że wstyd było mi pokazać moje "umiejętności". Pływam od wielu lat - ale efekty jeśli chodzi o szybkość są mizerne. Wiem, że dużo wynika z mojego lenistwa, bo mógłbym poświęcić na sport dużo więcej czasu, ale trudno mi znaleźć motywację, żeby dojść do przeciętnej, którą inni mają bez niczego. Ostatnio chodziłem z kolegą na siłkę - wstyd mi widząc jak on z--------a na bierzni albo podnosi znacznie więcej niż ja, bardziej mnie to demotywuje niż motywuje, a ze sportem ma on tyle styczności co ja.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: xadereq
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: W tej dziedzinie na poziomie początkującego to nie ma wielkiej filozofii. Albo się bierzesz za siebie, bieganie, pompki (czytaj dalej o ćwiczeniach w warunkach domowych) i progres być musi jeśli będziesz dbał o systematyczność. Albo siedzisz dalej na dupie i marudzisz. Wybór należy do Ciebie. Najważniejsze zacząć, efekty będą szybko i wzrośnie motywacja. Powodzenia.
  • Odpowiedz
@nightblossom: @Lubie_Budyn: Chcecie go zabić?( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie napisał czy w przyszłym sezonie chce pokonać Pudziana, czy przegonić Bolta a z opisu wynika, że nie robił ze sobą nic. Także na początek ogólnorozwojowe tylko.
  • Odpowiedz
PodgnitaPani: Jak chcesz cos osiagnac to musisz od czegos zaczac.pomysl że jeat bardzo duzo takich jak ty.
Ja np mam kumpla co byl bardzo gruby ale sie zawzial poszedl na silke i teraz stary to jak jakis model wyglada. Ale czytal dużo o dieta, cwiczenia i byl konsekwentny w postanowieniach.

Zaakceptował: dorotka-wu
  • Odpowiedz