Wpis z mikrobloga

jeszcze jeden przykład profesjonalnego wykorzystania symulatora Assetto Corsa, na torze Silverstone szkolą z zastosowaniem naszej ulubionej gry

-odwzorowanie toru, jak większość torów w AC jest laserowo skanowany, także nitka jazdy ta sama co w realu
-auto Porsche Cayman GT4 Clubsport b.wiernie odwzorowana fizyka i zachowanie w jeździe na czas
-poziomy kontroli trakcji współgrają z tymi w realnym aucie

Jeśli mielibyście ochotę pojeździć tym i innymi Porschakami a może zawalczyć o nagrody (w tym jazda sportowym autem po torze w Polsce) to polecam turniej na simrace.pl
Regulamin DEVIL-CARS PORSCHE SUPERCUP Polska 2017 - by SimRace.pl

#simracing #symulatory #gry #wyscigi #samochody
rauf - jeszcze jeden przykład profesjonalnego wykorzystania symulatora Assetto Corsa,...
  • 11
@rauf: daleko jeszcze do poziomu symulatora lotu, odwzorowanie ruchów powietrza, ciśnienia, aerodynamiki i wszelkich zjawisk. Nawet kręcące się śmigło wpływa na tor lotu. Ciekawe swoją drogą kto dalej zajdzie w symulacji.
@rauf: zaskoczyłeś mnie w tej chwili, nie spotkałem się z takim parametrem. Pozwól że zawołam @jaromaz (on w tym lata siedzi)
Mnie się wydaje że nie częstotliwość a ilość danych przetwarzanych na raz jest istotna, ciekawa dyskusja przed nami.