Wpis z mikrobloga

Od jakiegoś czasu boli mnie prawy bark. Nawet jak nim nie ruszam to czuję takie pulsowanie, które mnie strasznie irytuje.
Postanowiłem sprawdzić objawy w google i okazało się, że to jest najprawdopodobniej rak płuc i mam 30-40% szans na przeżycie następnego roku bo guz uciska już moje nerwy - stąd ból.
Jeżeli internetowa diagnoza się sprawdzi to będę szukał winnego na Wykopie ( ͡º ͜ʖ͡º) Jestem niepalącym mieszkańcem Pomorza (jod i te sprawy, nie?) więc to nie może być moja wina.

#medycyna
  • 8
@Aeny: ten gość co się leczył pestkami to jadł jakieś 35 dziennie (ale nie od razu).

@Nutaharion: Tylko nie jedz pestek razem z witaminą C w tym samym czasie, bo możesz się porządnie zatruć. Tak w ogóle to chyba prześwietlenie by się przydało, wal do lekarza i tyle.

Jestem niepalącym mieszkańcem Pomorza (jod i te sprawy, nie?) więc to nie może być moja wina.

Teoretycznie jak ktoś pali (lub mieszka
@dinokoder: moja wędrówka symptomów doprowadziła mnie do filmiku na YT w którym wg stadium IIIb wyczuwalne są guzki w okolicy szyi, bo rak sobie już chodzi węzłami limfatycznymi (lymph nodes?), zacząłem się macać i wyczułem jakieś 2 małe kulki, w sumie po tej samej stronie co bolący bark.
Właśnie zaczynam trochę schizować... w piątek mam obronę tytułu inżyniera i teraz będę dostawał #!$%@? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Nutaharion: No to na szybko możesz iść na prywatne badania krwi (pełna morfologia) + markery nowotworowe (ale to droga rzecz i tak nie daje 100% pewności) + prześwietlenie. Do piątku powinieneś mieć wyniki (przynajmniej podstawowych badań krwi).