Wpis z mikrobloga

Dobry dzień,
Tym razem krótki wpis oraz wideo (po angielsku) o tym jak używać SQL Server na Linuxie - szczerze byłem bardzo pozytywnie zaskoczony, bo konfiguracja całego środowiska zajęła mi dosłownie minutę.

#programowanie #programista15k #programujzwykopem #informatyka #dotnet #dotnetnews #sql #linux #csharp #spetz #akademiaspetza

P.S.
Znowu się złapałem na tym, że w niektórych momentach trochę zbyt szybko gadam ale poza tym chyba tragedii nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • 14
@spetz środowisko windowsowe jest żywcem przerzucone na linuxy (biblioteki, struktura katalogów itp), no i wymaga min 4gb ram, robi trochę z adminów idiotów. Bo nawet jakby ktoś chciał czysto testowo instancje uruchomić na czymś słabszym (gdzie każdego innego linuxowego sqla uruchomi się na każdym sprzęcie) to za #!$%@? się nie da.
@oxern: wrzuciłem bodajże dzień wcześniej, a rano wybieram tylko opcję publikuj. Poza tym dziś pobudka o 5:30, bo trening z rana sportowe świry ( ͡° ͜ʖ ͡°).
@zonbat pewnie pójdą ale póki co nie rozpatrywał bym SQL for Linux na środowisko produkcyjne, nie wiem czy jest w ogóle możliwość użycia innej licencji niż tej standardowo ewakuacyjnej for edu/dev.

@kolhubi Tak jak spetz mówi, SQL Server jest szeroko rozumiany jako Ms.